Hráči Benátek tahali v podstatě během celého zápasu za kratší konec provazu, menší drama se konalo pouze ve třetím setu, který Benátečané prohráli 21:25. V úvodních dvou setech získali pouze sedmnáct, respektive čtrnáct bodů.

Další zápas čeká na Benátky v sobotu, kdy se v předposledním kole extraligy utkají s jejím lídrem. Ke středočeskému derby dorazí do NIBE Areny Kladno. Benátečtí věří i proti silnému soupeři v bodový zisk, který by nutně potřebovali k udržení osmé postupové příčky do vyřazovacích bojů.

Čtěte také: Nejlepší sportovec kraje: nominace je v plném proudu

Benátky, Havlíčkův Brod – Pořádně našlapaný víkend mají za sebou druholigové benátecké ženy. Ty nejprve v sobotním dvojzápase hostily vedoucí tým tabulky, hned po zápase je čekal přesun do Havlíčkova Brodu, kde v neděli předehrávaly další dva zápasy.

Proti vedoucí České Třebové se benátecká děvčata srdnatě držela. Za stavu 1:2 v prvním zápase se vzepjala ke skvělému výkonu: „První zápas byl celý jako na houpačce. Ale nám skvěle vyšel čtvrtý set, který nás neskutečně nastartoval a v tie-breaku jsme jasně dominovali," hodnotila zápas benátecká kapitánka Martina Ulíková.

Bohužel ve druhém zápasu na skvělý závěr toho prvního nedokázaly benátecké ženy navázat. „Asi se na nás podepsala únava, protože to v poslední době táhneme všechno v sedmi lidech. A také jsme to nezvládli v hlavách," litovala po porážce 1:3 domácí kapitánka.

Druhý den z toho byl v Havlíčkově Brodě v podání Benátek jediný bod, který braly po porážce 2:3 v prvním ze dvou zápasů. Ten druhý pak skončil jasnou výhrou domácích 3:0.

Čtěte také: Zvolte s námi krále fotbalových trávníků!

Česká Třebová – Proti týmu z České Třebové hráli o víkendu benátečtí junioři. Ti však na svého soupeře nestačili a podlehli mu dvakrát hladce 0:3.