Nejúspěšnější reprezentantkou nejen Mladoboleslavska, ale také celých středních Čech byla v letošním pátém ročníku Odznaku všestrannosti olympijských vítězů Anna Samešová z Mnichova Hradiště.

Třináctiletá sportovkyně je studentkou místního gymnázia, od malička se věnuje všem sportům včetně lyžování, cyklistiky, aerobiku, tenisu a nyní jí učarovala atletika. I díky skvělým výsledkům ve zmiňované soutěži OVOV.

V něm postoupila přes okresní kolo v Mladé Boleslavi a krajské v Čáslavi až do celorepublikového finále, které se letos konalo začátkem září na pražské Julisce za účasti 70 legend českého olympijského sportu.

Soutěžilo se v deseti disciplínách rozložených do dvou dnů. V konkurenci 77 dívek se nakonec umístila na 17. místě, nejlépe z celého Středočeského kraje.

Skvěle si vedla v atletických disciplínách – šedesátku a kilometr doběhla jako čtvrtá, v dálce byla pátá a v trojskoku šestá. Trochu naopak ztrácela v silových disciplínách jako jsou medicinbal nebo kliky.

Přesto ale je její umístění skvělým úspěchem. „Od letoška navíc začala závodit v atletickém klubu v Turnově, takže příště mohou být její výsledky ještě lepší," říká na adresu mladé závodnice pyšně její otec Jiří Sameš.

Robert Změlík a Roman Šebrle, olympijští vítězové v desetiboji, královské atletické disciplíně, se rozhodli připravit pro žáky základních škol atraktivní pohybový program s názvem Odznak Všestrannosti Olympijských Vítězů. Kladou si za cíl přispět ke zvýšení osobní aktivity co největšího počtu dívek a chlapců.