Letadlo začalo u Brodců klesat a v polích mezi Pískovou Lhotou a Bezděčínem se pilot rozhodl k dosednutí. To se mu podařilo na jedničku – ani on sám, ani jeho stroj nijak neutrpěli, a tak se mohl po několika minutách plných obav radovat ze šťastného konce.

Požár v zámezí kosmonoské restaurace Pictures.
Tři jednotky hasičů zasahovaly v kosmonoské restauraci

Jenže co s letadlem? Na jeho odtažení by pilot sám nestačil. Netrvalo však dlouho a u stroje se sešlo několik místních z Bezděčína, kteří se přišli přesvědčit, zda je letec v pořádku. Společnými silami letoun odtlačili přes obec, kde měl stroj mnohokrát kvůli více než desetimetrovému rozpětí křídel namále, aby se uličkami vůbec protáhl, až k silnici.


„Teď úplně nevím, kdo z nás má přednost," glosovala na sociální síti Kateřina Luňáková situaci, kdy letoun zatarasil křižovatku v boleslavské místní části. Na silnici si pak vzal letoun do vleku automobil, který ho přes bezděčínskou cyklostezku a přistávací plochu transportoval až na letiště.

Nadaní studenti boleslavského Gymnázia Dr. Josefa Pekaře vystavují v kosmonoské Loretě.
Boleslavští studenti vystavují svá díla v Loretě

Incidentem se začala okamžitě zabývat policie, v dechové zkoušce pilot prokázal, že v době letu nebyl pod vlivem alkoholu. Věcí se začali rovněž zabývat letečtí inspektoři.