Zřítil se tam malý vrtulník, který tvrdě dosedl břichem na zem. Při nehodě, která byla hasičům ohlášena deset minut před devátou hodinou, se oba muži z posádky zranili, zůstali ale při vědomí; stěžovali si na bolest zad. K jejich vyproštění se sjely hasičské posádky ze Staré Boleslavi i z Mladé Boleslavi.

Předat pacienty do péče brandýských záchranářů se podařilo v 9.20, sdělila Deníku Lenka Kostková z centrály středočeských hasičů.

Postupovat bylo třeba nanejvýš opatrně; lékař měl totiž podezření na poranění páteře. „Oba pacienty záchranáři po jejich zafixování proti pohybu transportovali do pražských nemocnic," doplnila Petra Effenbergerová ze záchranné služby. „Jeden z mužů byl přepraven do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady a druhý do Fakultní nemocnice v Motole," konstatovala.

Kostková připomněla, že vrtulník po nehodě nehořel – a ani neuniklo palivo z nádrže. Okolnosti havárie zůstávají v šetření. Do toho se vedle policie pouštějí v podobných případech i experti z letecké asociace.