„Vtelenská dechparáda bude plná nejen skvělé dechové muziky, ale i dalších příjemných zážitků. Diváci mohou samozřejmě navštívit s průvodcem zámek, vyzkoušet ochutnávky vína nebo prezentaci olejů a cukrovinek z máku," láká organizátorka festivalu Karolína Hlaváčková, která bude odpoledním programem rovněž provádět a jejíž hlas mohou znát posluchači Radia Dechovka.

Ilustrační snímek.
Známe návrh nového parkovacího systému!

A na jaké skladby se mohou hosté těšit? Modrá muzika, která má za sebou přes 40 let existence, se zaměřuje především na klasické české lidovky – zazní skladby Karla Vacka, Jaromíra Vejvody, Antonína Borovičky, Josefa Poncara, Karla Valdaufa, Františka Kmocha a Ladislava Kubeše. Jižani jsou mladou kapelou, kterou založil v roce 2010 dlouholetý trumpetista Veselé muziky Miroslav Dvořák. Na Stránově budou hrdě prezentovat tradiční jihočeské písně. Slovenská Záhorienka se pyšní příležitostným vystupováním s králem dechovky Josefem Zímou a žánrově dokazuje, že hudba nezná hranic. V jejím podání posluchači uslyší jak skladby ze Záhoří, tak z Moravy i Čech.

Nejvzácnějšího hosta Vtelenské dechparády, kapelu Krajanka, snad ani není třeba představovat. Pražská muzika, jejímž kapelníkem je od roku 1990 Václav Hlaváček patří mezi špičku ve svém oboru a množství vystoupení i audio nosičů to dokládají. Na repertoáru má jak lidové písně, tak dixie i tradicionály.

Přehlídka začíná ve 14 hodin.

Ilustrační foto.
Díky strážníkům se v obci Březina výrazně zklidnila doprava