Oblíbená česká herečka působí na české divadelní scéně už úctyhodných 50 let, zároveň slaví i 75. narozeniny. Právě u příležitosti těchto dvou výročí vznikl pořad Už 50 let se spolu smějeme, s nímž zavítala právě do Kosmonos.

„Musím říct, že jsme ještě nikdy v tak krásných prostorách, jako jsou tady na zámku, nikdy nevystupovali. Jsou to úchvatné prostory," podotkla hned na začátku Kluková. Její kolega barytonista Šimon Pečenka si naopak pochvaloval úchvatnou akustiku při svém zpěvu.

Čtěte také: OBRAZEM: Cukráři a barmani se představili na Karmeli

Hned v úvodu zavzpomínala Uršula Kluková na své dětství, dokonce zazpívala i v několika cizích jazycích a divákům připomněla, že neumí plavat, a proto nerada jezdí do ciziny, natož na dovolenou k moři. I tak ale má za sebou několik zajímavých cest do zahraničí.

„Jeli jsme ještě s dalšími hereckými kolegy do Kanady. Jenže já neumím ani slovo anglicky, takže to pro mě bylo strašný, protože jsem si vůbec nemohla nic sama objednat," vzpomínala Uršula Kluková a dodala, že ji kolega naučil anglickou větu, aby si mohla objednat svou oblíbenou kávu.

„Jenže ta servírka se mě pořád na něco ptala, tak jsem jí podle rad kolegy říkala „No", aby mi k té kávě nic dalšího nedávala. Pak jsem rozuměla, že se mě ptá na cukr, tak jsem hbitě řekla „yes" a ještě několikrát „no". Nakonec mi přinesli guláš," prozradila herečka.

Show Uršuly Klukové ale nebylo jen o povídání a zpívání. Na začátku Šimon Pečenka vylosoval číslo jedné vstupenky, ovšem na rozuzlení si nejen výherkyně, ale i všichni diváci, museli počkat až do přestávky. „Na dnešní vystoupení jsem vlastními silami upekl bábovku, kterou bude moct výherkyně ochutnat a především jí Uršula osobně vyloží karty," prozradil výhru Pečenka.

Čtěte také: Středočeský kraj za loňské peníze opraví silnice a posílí fondy