Neuvěřitelné se stává skutečností a Městské divadlo Mladá Boleslav potvrzuje svou pověst pozoruhodného kulturního stánku, který má na mapě české kultury pevné místo. Letos opět se bude utkávat o prestižní Cenu Thálie.

Herecká asociace dnes odpoledne v Národním divadle ohlásila jména umělců nominovaných na nejprestižnější herecké ocenění u nás a mezi nimi zazněla také dvě jména spojená s Mladou Boleslaví. Do širší nominace se probojoval Matouš Ruml, který vloni ztvárnil na boleslavském jevišti fenomenálním způsobem postavu Chaplina ve stejnojmenné inscenaci Pavla Kheka (a můžeme spekulovat o tom, že do užší nominace se nedostal pouze proto, že jednu trofej už získal v roce 2013). Do užší nominace, tedy mezi trojici finalistů, porota doporučila Radima Madeju za vynikající výkon v komorním dramatu jednoho herce Novecento (1900), opět v režii Pavla Kheka.

V sobotu 26. března, kdy probíhá slavnostní vyhlášení, se bude rozhodovat mezi Madejou, Janem Medunou, který ztvárnil v pražském Divadle v Dlouhé roli Viktora ve hře Viktor aneb Dítka u moci, a Tomášem Šulajem nominovaným za roli Jury Barana v Národním divadle Brno ve hře Je třeba zabít Sekala.

„Ta nominace je oceněním obrovského množství času, práce a všech profesí, které se koncentrovaly v jednom okamžiku, v jednom divadle, v jednom člověku. V Radimu Madejovi. Musím mu gratulovat, jsem na něho pyšná," komentuje úspěch Janeta Benešová, ředitelka Městského divadla Mladá Boleslav.

Šanci získat Thálii má letos ve všech kategoriích šanci získat čtyřiadvacet umělců z patnácti divadel. Na dnešní tiskové konferenci zaznělo pětkrát jako působiště nominovaných umělců Národní divadlo v Praze, čtyřikrát Národní divadlo moravskoslezského v Ostravě a třikrát Národní divadlo Brno. Městské divadlo Mladá Boleslav se dvěma nominacemi je tak ve velmi vybrané společnosti. 

Gratulujeme a Novecento vřele doporučujeme. Sugestivní vyprávění neuvěřitelného životního příběhu doprovázené neuvěřitelnou hrou Jakuba Šafra na piano vám zkrátka vezme dech.