Informaci v pátek potvrdil náměstek primátora Daniel Marek. „Rada města Mladá Boleslav ve čtvrtek 13. srpna pověřila vedením a řízením příspěvkové organizace Městské divadlo Mladá Boleslav Janetu Benešovou," uvedl.

Někdejší ředitelka děčínského divadla má za sebou pracovní zkušenost i ve vedení mateřské školy. Na jejím příchodu do divadla se shodli jak stávající ředitel František Skřípek, který míří po jednadvaceti letech v této funkci do penze, tak umělecký šéf Pavel Khek i šéfdramaturg Petr Mikeska. Důvodem měla být především snaha zachovat kontinuitu boleslavského kulturního stánku, který se pod vedením tří zmíněných pánů veze na úspěšné vlně.

Nicméně rozhodnutí nevypsat klasické výběrové řízení je nejen terčem kritiky opozičních politiků, ale rovněž části zaměstnanců divadla.

„Nikdo s námi o tom ještě pořád nemluvil, nevíme, co se děje, jen co se dočteme v médiích. Upřímně řečeno, po odchodu Františka Skřípka máme poněkud strach ze samovlády Pavla Kheka," řekl jeden ze zaměstnanců divadla, který si nepřál uvést jméno.

Nicméně Janeta Benešová povede divadlo jen na dobu určitou, jak vysvětlil náměstek Marek. „Na jaře 2016 bude vyhlášeno výběrové řízení na nového ředitele divadla s tím, že by měl do funkce nastoupit k 1. srpnu 2016," dodal.

František Skřípek ve funkci setrvá pouze do konce srpna, od září tohoto roku se funkce ujme Benešová. Divadelní sezóna tak začne už pod její taktovkou.