I když organizátor pouhý den před konáním srazu obdržel několik telefonátů od majitelů Embéček, kteří kvůli nevyzpytatelnému počasí účast odřekli, rozhodně to byla podívaná, která stála za to. „Někteří majitelé jsou na svá stará auta velmi citliví a vyjíždějí s nimi jen skutečně výjimečně. Mnozí dostali strach z deště a raději tedy zůstali doma. I tak si myslím, že se letošní ročník vydařil,“ pochvaloval si Michal Kačmár, muž, který tato setkání organizuje již patnáct let. 

Ilustrační foto.
Mladá Boleslav se vrhá na opravy chodníků


Velkou pozornost návštěvníků na sebe strhla bílá Škoda MB 1000, jejíž součástí byl i malý karavan, který si k automobilu vlastnoručně vyrobil její majitel Karel Václav Nowotny, jenž se se svým sběratelským kouskem přijel pochlubit až z Brna. „Tato škodovka pochází z roku 1965 a já si k ní před třemi lety postavil malý retro karavan. Auto se nachází v původním stavu.

Koupil jsem ho před pěti a půl lety jako druhý majitel. Prvním majitel byl bratranec Vladimíra Menšíka,“ říká hrdě vlastník a dodává, že když auto kupoval, neměl ani tušení, kdo předchozím majitelem byl. Na to přišel až zpětně z technického průkazu. 

Domobrana.
Národní domobrana: spása, nebo extremismus?