Když se malý Dominik Bečvárovský narodil a lékaři zjistili, že trpí dětskou mozkovou obrnou, vyřkli nelítostný ortel: chlapec nebude nikdy chodit.

Dominik je ale velký bojovník, stejně jako celá jeho rodina, a s nemocí se statečně pere, tvrdě cvičí a rehabilituje. Byla mu doporučena operace metodou profesora Ulzibata, která by ho měla postavit na nohy.

Problém ovšem je, že tato operace stojí 70 tisíc korun a zdravotní pojišťovna ji nehradí.

A tady nastoupila obecně prospěšná společnost Sponte Sua a Alena Šebková, která v Boleslavi už řadu let pomáhá potřebným.

Organizuje nejrůznější kulturní akce, především divadelní představení, jejichž výtěžek je pak věnován některému z nemocných či hendikepovaných, nejčastěji z řad dětí. „Na posledním divadelním představení v září jsme se domluvili, že pomůžeme Dominikovi nasbírat peníze na operaci. V úterý 22. listopadu mu v boleslavském divadle předáme šek na 30 tisíc korun," řekla Alena Šebková Boleslavskému deníku.

Tentokrát se bude hrát muzikál Ondřeje Brzobohatého a Lubomíra Feldeka Cyrano v režii Hany Gregorové, a peníze ze vstupného budou znovu pomáhat.

Skvělá zpráva navíc je, že kromě toho, že bude mít Dominik již více než polovinu potřebné částky (v září mu Sponte Sua věnovala 20 tisíc korun), byl už stanoven termín operace. „Dominiček bude operován 29. dubna příštího roku," potvrdila Alena Šebková.

Kromě peněz pro Dominika se dnes večer v divadle dočká příspěvku také další hendikepovaný chlapec, desetiletý Honzík Cejhon.

„Pomůžeme Honzíkovi částkou 10 tisíc korun na tvarovaná anatomická skořepinová záda s oporou hlavy, která nutně potřebuje a pojišťovna je také nehradí," dodala Alena Šebková.