Na Boleslavsku funguje pouze letní kino v zahradě bývalého piaristického kláštera a nynějšího Vzdělávacího centra Na Karmeli. Hraje každý čtvrtek do 10. září. Příští týden uvede horor Čarodějnice, další týden Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti.

Ilustrační foto.
Změní se náměstí Republiky v parkoviště?

Filmové projekce nabízelo i dobrovické letní Kino Naruby, které letos ze zahrady ve dvoře radnice přesídlilo do areálu fary. Organizátor Kina Naruby Dobrovice Marek Havlas uvedl, že tato změna se ujala. „Lidé nepřicházeli jen na filmy. Chtěli se i podívat do dlouho uzavřených prostor,“ řekl Havlas.  Prostředí se ukázalo být příjemné jak za horkých večerů v zahradě, tak za deště při promítání v historických prostorách fary. Místa byla vždy téměř plně obsazena. „Jedinou výjimkou byl nepovedený pokus nalákat generaci diváků, která moc často do kina nechodí na film jejich mládí, na Starce na chmelu,“ poznamenal Havlas. Toto kino ale ve středu promítalo naposledy a v září se opět filmy vrátí do divadla.

Promítání mohou lidé navštívit i v okolních okresech. Promítá se na zámku v Lysé nad Labem, v parku v Mělníce či u Ztracené uličky v Kolíně.

Lama. Ilustrační foto.
Lamy se do zámeckého parku stěhovat nebudou

Promítání pod širým nebem.Zdroj: Deník