V radnici se opět vystavuje

Dobrovice – Město Dobrovice již tradičně připravuje jarní výstavu, kterou každoročně hostí přízemí radnice. K prohlédnutí i zakoupení tu od zítřka do pátku budou velikonoční dekorace, kraslice, perníčky, šité hračky, řehtačky, výrobky ze sena a další. Pro děti je připraveno povídání o jarních zvycích a chybět nebude ani jeskyně s pokladem. Ta se ovšem otevře pouze těm, kdo budou znát potřebné zaklínadlo… Váháte-li, jak před nadcházejícími velikonočními svátky vyzdobit svůj byt, dům či zahradu, přijďte načerpat inspiraci.

Charitativní ples ve Vinařicích
OBRAZEM: Plesem na zámku podpořili dětské centrum

Zeměkouli objeli ve Škodě

Bělá pod Bezdězem – Jsou dva, dva roky cestovali kolem zeměkoule a to českým autem Škodou Octavií. Živé vyprávění o nejdelší cestě kolem světa v botaskách a s rybičkou v kapse uslyšíte už ve středu 5. dubna od 18 hodin z úst Ladislava Bezděka a Kateřiny Dvořákové v komorním sále Městských kulturních zařízení. Na začátku expedice nazvané příznačně Big Trip byla touha cestovat a splnit si tak svůj sen. Přestože oba měli práci, která je bavila, kamarády a závazky, 20. prosince 2013 oznámili svým zaměstnavatelům, že následující září končí a vyráží vstříc velkému dobrodružství.

Tonya Graves v rytmu blues

Mladá Boleslav – Zpěvačka amerického původu, která řízením osudu zakotvila v Čechách a spojila své jméno s takovými hudebními projekty jako Monkey Business, Liquid Harmony nebo New Orchestra Of Dreams, vystoupí tento týden v Mladé Boleslavi. Koncertem v rámci turné Back to Blues se vrátí ke svým bluesovým kořenům, které utvářely základy moderní populární hudby. V rámci koncertního repertoáru zazní skladby z obou sólových desek Tonyy Graves doplněné o covery dalších světových hitů. Koncert se uskuteční ve čtvrtek 6. dubna od 19 hodin ve velkém sále Škoda Muzea.

Most v Dražicích nedaleko Benátek nad Jizerou přišel ve středu o zábradlí, proto musel být pro veškerou dopravu uzavřen.
Na most v Dražicích musí peníze najít kraj