Na hradě hraje Priessnitz

Mladá Boleslav – Po dvou představeních pozoruhodného nového cirkusu z Cirku La Putyka nabízí mladoboleslavský Netradiční spolek místnímu obecenstvu další zajímavou kulturní událost. Už dnes večer se koná koncert jesenické kapely Priessnitz, která od devatenácti hodin na nádvoří mladoboleslavského hradu zahraje písně ze svého loňského alba Beztíže. Předchůdcem kapely Priessnitz byla na sklonku osmdesátých let minulého století punková skupina Chlapiz práce. Frontmanem je stále zpěvák a výtvarník Jaromír Švejdík. 

Vrcholem příměstského tábora, který Kultura města Mladá Boleslav pořádala poprvé, bylo vystoupení pro rodiče a veřejnost.
OBRAZEM: Adepti Thálie rozesmáli publikum

Rottrovou doprovodí Neřež  

Sedmihorky – Řeka lásky, Měli jsme se potkat dřív, Markétka nebo Lásko, voníš deštěm patří mezi hity české zpěvačky Marie Rottrové, která se představí v rámci letošního festivalu Sedmihorské léto ve čtvrtek 17. srpna. Doprovodí ji kapela Neřež. Koncert v sedmihorském areálu motelu Even, kde zpívá řada dalších hvězd, začíná ve dvacet hodin. 

Modeláři se vrátí do Dobrovice  

Dobrovice – O posledním srpnovém víkendu se nádvoří Dobrovických muzeí opět promění ve velké parkoviště nákladních a užitkových aut. Vejdou se tam však i stovky návštěvníků, nepůjde totiž o skutečné stroje, nýbrž jejich funkční a do detailu propracované modely. Na oblíbenou akci, na které se podílí klub modelářů Truck Hradec Králové, pozvou muzea jak v sobotu 26. srpna (9.30 až 18 a 20 až 22 hodin), tak o den později (9.30 až 15 hodin). Na místě bude fungovati škola řízení dálkově řízeného trucku. V sobotu v muzeích rovněž začne výstava Mýty a fakta komunismu: Objektivem tajné policie, která potrvá do konce roku.

Ilustrační foto.
KRÁTCE: Začala rekonstrukce silnice u Dolní Rokyté