Soutěží o nejhezčí výzdobu

Josefův Důl – Kdo má v Josefově Dole nejkrásnější květinovou výzdobu v oknech, na balkonech, v okolí domu či na předzahrádkách, to ukáže další ročník soutěže, kterou jen před několika dny spustil obecní úřad. Důležité ale také je, aby soutěžní okno bylo viditelné a nebylo schované například ve dvoře. Poté stačí vyplnit přihlášku, přiložit minimálně tři fotografie a do konce srpna ji zaslat, nebo přinést na adresu obecního úřadu.

Rozšířili půjčování knih

Dolní Bousov – Už je to rok, co se dolnobousovská knihovna přiblížila lidem. Zejména seniorům. Do knihovny totiž nevede výtah, pouze schody a lidé, kteří špatně chodí, by tak přišli o možnost půjčit si knihy. Proto knihovnice nejdříve s knihami docházely přímo ke čtenářům domů. Poté službu rozšířily a každé první pondělí v měsíci od 10 do 11 hodin přináší dvě tašky plné knih do společenské místnosti zdejšího domova s pečovatelskou službou, kde si lze knihy také prodloužit, případně objednat.

Čtěte také: Ochotníci musí vystačit s málem. Ale jsou srdcaři

Naučte se zdobit vejce jinak

Benátky nad Jizerou – Velikonoce jsou na dohled, a tak Muzeum Benátky nad Jizerou a benátecký klub seniorů zvou do muzea, kde se ve středu 5. dubna ve 14 hodin otevře velikonoční výstava. V rámci vernisáže budou zájemci moci okoukat, jak zdobit kraslice voskovým reliéfem, jak je vrtat nebo jak uplést a ozdobit velikonoční dekorace. Jarní výstava bude přístupná do 16. dubna každý den kromě pondělí.

Kerles navštíví knihovnu

Mladá Boleslav – Marek Kerles, syn jihočeského malíře a ilustrátora Jaroslava Kerlese, je známý spíše jako novinář. Málokdo ale ví, že napsal také pohádkovou knížku, které dal název Jak se O stalo králem. Pokud se o publikaci určené především školákům chcete dozvědět více, přijďte v pondělí 3. dubna do dětského oddělení Městské knihovny v Mladé Boleslavi. Marek Kerles se tam setká s prvňáčky, popovídá jim o pohádkové knížce, ale je připraven odpovědět na jejich zvídavé otázky.

Divadlo uvede veselohru

Mnichovo Hradiště – Commedia finita, tak se jmenuje inscenace Divadla Viola Praha, kterou v Mnichově Hradišti uvedou už v pondělí 3. dubna od 19.30 hodin. Jde o vtipnou veselohru o kořenech našeho posuzování ostatních lidí. Zkušená režisérka Lída Engelová dokázala předvídat, jak skvěle budou vedle sebe na jevišti koexistovat ženy různých lidských i hereckých naturelů. Vybrala Danielu Kolářovou, Janu Synkovou, Danu Černou a Mášu Málkovou.

Čtěte také: KRÁTCE: Brána nemocnice bude v noci zavřená