Od 10 do 16 hodin je tam připravena historická akce Šlechtické kratochvíle, při které diváci budou moci zhlédnout barokní tancea scénky ze života šlechty od renesance po 19. století s odborným výkladem se souborem Campanello. Chybět nebudou ani dobové kostýmy. Slavnost se konáv zámecké zahradě, svatební místnosti u pokladny zámku a konírně zámku.

Pověsti čeká křest

Sychrov – Na prohlídkus princeznou se malí i velcí dobrodruzi mohou vydat už tuto středu od 15 do 17 hodin. Prohlídka je určena pro rodiny s dětmi a je vedena princeznou, která zábavnou a nenáročnou formou seznámí děti s tím, jak se dříve princům a princeznám na zámku žilo. Po skončení prohlídky se návštěvnícii s princeznou přesunou k zámecké oranžerii, kde bude připraven další program. 
Děti se mohou těšit například na několik her nebo na křest knihy Davida Růžičky Nejkrásnější pověsti – Obři, trpaslíci, vodníci a skryté poklady.

Ve Sboru českých bratří v Mladé Boleslavi probíhá další výstava. Ta nese název My 1965 a její slavnostní vernisáž se uskutečnila v neděli.
OBRAZEM: Sbor českých bratří zve na další výstavu