Komedii uvedou naposledy

Bakov nad Jizerou – Bláznivou komedii Manželství až za hrob, kterou režírovaly Vlasta Šléglová a Magda Fantová, uvede bakovský divadelní spolek Tyl naposledy 8. září. Kromě toho, že se Tyláci rozloučí s oblíbeným představením, derniéra komedie spolu přinese ještě jedno naposledy. S jevištěm se totiž hodlá v 77 letech rozloučit Václav Pěnkava, řečený Mistr. Kromě Manželství až za hrob zahrají svou komedii podle Karla Čapka Jak se dělá divadlo také adepti herectví z divadelního kroužku Vlasty Šléglové. Divadelní večer začne v 19 hodin a vstupenky jsou v prodeji. 

Na Putně poteče whiskey

Mladá Boleslav – Ochutnávka whiskey, klasické dudácké vystoupení, koncert skupin Shannon a Isara a spoustu dalších věcí, které ke Skotsku a jeho atmosféře neodmyslitelně patří. To vše nabídne Skotský večer v areálu letní scény na Michalovické Putně již tuto sobotu 26. srpna od 18 hodin. Letošní pestrý program michalovické letní scény zakončí v neděli 27. srpna od 15 hodin klasická divadelní adaptace pohádky pro děti O Sněhurce.

Pivní slavnosti September fest 2013
KRÁTCE: Krásná louka patří pivní slavnosti

Kinu vévodí Po strništi bos

Mladá Boleslav – Multikino CineStar v Bondy centru dnes uvádí horor Annabelle 2: Zrození zla (16.30, 21.20), válečné drama Dunkerk (15.40), animovanou komedii Emoji ve filmu (12.00, 12.30, 13.00, 14.30), animovanou komedii Já, Padouch 3 (13.30), komediální drama Po strništi bos (14.00, 15.00, 16.30, 17.30, 19.00, 20.00, 21.20) a akční komedii Zabiják & bodyguard (18.00, 20.30). Kino Mnichovo Hradiště bude hrát českou filmovou novinku Po strništi bos až od 26. srpna.

V hlavní roli Václav Vydra

Sedmihorky – Obdivovaný spisovatel Marc nemá o čem psát, a tak zvažuje sebevraždu, jeho přítel Luc, který už se o ni před lety pokusil, když od něj odešla manželka, má v hlavě stejnou věc, protože se mu žena vrátila. Plány jim však překazí trojice lupičů na útěku s pytlem peněz. V rámci Sedmihorského léta sehraje ve čtvrtek 24. srpna od 20 hodin Václav Vydra, Jan Šťastný a další herci bláznivou komedii Rukojmí bez rizika, která zaručeně pobaví. 

Naučí bubnovat na darbuku

Mladá Boleslav – Skupinové bubnování mělo v různých kulturách důležité místo nejen z kultických důvodů, ale také proto, že umožňuje najít společnou řeč i těm, kteří si jinak nerozumí, uvolňuje stres a napětí a navozuje pocity pohody. Bubeník Miroslav Čipera opět zve zájemce o bubnování na darbuku, aby se přidali do skupiny Fatima Drummers, která se schází o nedělích vždy mezi 18. a 20. hodinou, a to každé dva týdny. První setkání po prázdninách se koná 10. září, přihlášky na telefonu 734 360 025.

Předposlední promenádní koncert letošního léta patřil na Masarykově náměstí zavedené jazzové Kapele strýce Michaela.
FOTO: Kapela strýce Michaela zahrála v Bělé