Festival zakončí Čechomor

Sedmihorky – Hudební a divadelní festival Sedmihorské léto se sice chýlí ke konci, jeho návštěvníci se však stále mají na co těšit. Ve čtvrtek 24. srpna se od 20 hodin je čeká divadelní představení s názvem Rukojmí bez rizika, ve kterém hrají například Václav Vydra, Jana Boušková nebo Jan Šťastný. Následující čtvrtek 31. srpna od 20 hodin vystoupí jako poslední bod letošního festivalového programu oblíbená skupina Čechomor.

Park představí řemesla

Sobotka – Workshopy, prezentace tradičních řemesel, taneční a hudební program nabídne letošní Sobotecký jarmark. Ten se koná už tento pátek 25. srpna a bude trvat až do soboty 26. srpna. K tanci a poslechu zahrají skupiny Wohnout, Snap Call nebo Bikini, zpěvačky Ilona Csáková, Lenka Dusilová a další. Jarmark se bude konat na dvou scénách, v městském parku a na Náměstí Míru.

Myslivci testují znalosti dětí

Mnichovo Hradiště – Myslivecký spolek U Obůrky Podolí a sportovní klub Kruhy uspořádají 26. srpna pro děti výpravu Po mysliveckém chodníčku. Na hřišti v Kruhách akce začíná ve 12.30 hodin. Děti čeká test znalostí o přírodě, hry, soutěže a diskotéka.

Na Mohelce se objevilo Čapí hnízdo
Na Mohelce se objevilo Čapí hnízdo

Louka patří pivní slavnosti

Mladá Boleslav – Ani letošní rok se neobejde bez tradiční pivní slavnosti Septemberfest, která se odehraje na Krásné louce v sobotu 9. září. Pro návštěvníky je tam vedle zlatého moku připraven také pestrý program. Dospělé čekají například netradiční pivní soutěže nebo diskotékas oldies hity, děti si užijí hry a atrakce. K tancia poslechu zahrají rockoví Seven, německá kapela Thunderboys, Red Hot Chili Peppers Revival, punkové Bikini nebo skupina VEvývoji, hrající punk a ska. Programem budou provázet moderátoři Signál rádia. Festival začíná dvě hodiny po poledni. 

Přibyly nové exponáty

Mladá Boleslav – V unikátní letní výstavě v Muzeu Mladoboleslavska, věnované Keltům, přibylo několik nových zajímavých exponátů, které dodal odborník František Sedláček. Jde především o různé fáze opracovaných švartnových náramků, kamenných brousků a černých šperků nebo jedinečné repliky hlavy Kelta, jejíž originál pochází ze Mšeckých Žehrovic. Pokračující výstava však není tím jediným, co aktuálně zaměstnává mladoboleslavské muzejníky, vedle Keltů se zabývají rovněž přípravou příměstského tábora.

Závody chrtů na Krásné louce se odehrály 19. srpna.
Na Krásné louce závodili chrti

Kino sází na film Po strništi bos

Mladá Boleslav – Multikino CineStar v Bondy centru dnes uvádí horor Annabelle 2: zrození zla (16.30, 18.50, 21.20), válečný Dunkerk (15.40), animovanou komedii Emoji ve filmu (12.00, 12.30, 13.00, 14.30), animovanou komedii Já, padouch 3 (13.30), nový snímek Jana a Zdeňka Svěrákových Po strništi bos (14.00, 15.00, 16.30, 17.30, 19.00, 20.00, 21.20) a akční komedii Zabiják & bodyguard (18.00, 20.30 hodin).

Na zřícenině hraje dudák

Mladá Boleslav – Na zřícenině hradu Michalovice se v sobotu 26. srpna od 19 hodin koná Skotský večer, ke kterému neodmyslitelně patří skotská hudba a tance. Tohoto úkolu se zhostí hudební skupiny Isara a Shannon. Návštěvníci skotského večera se mohou těšit také na dudácké vystoupení. Nebude chybět ani ochutnávka skotské whisky. 

Festival Okoř 2017.
Louka pod Okoří přilákala na festival tisíce návštěvníků