Mnichovo Hradiště

Houpačky, kolotoče, labutě, autodrom, střelnice, perníková srdce, papírové růže, nafukovací atrakce pro děti, ale také atrakce Snowbing, Booster nebo Extreme, to vše nabízí Anenská pouť, která v Mnichově Hradišti dnešním dnem začíná. Atrakce se poprvé rozblikají ve čtrnáct hodin, stánkaři začnou vychvalovat své zboží od pátečního večera. Pouť skončí až v neděli 30. července večer. Největší červencová událost ve městě se odehrává na tradičním místě v ulici V Lípách, která leží hned vedle areálu státního zámku Mnichovo Hradiště. S ohledem na bezpečnost návštěvníků pouti byla jako obvykle nastavena bezpečnostní opatření. Už od středy mohou řidiči ulicí V Lípách projíždět pouze rychlostí 30 kilometrů v hodině, a to až do pondělního rána. Úplná uzavírka ulice, která byla oproti jiným letům zkrácena, začne zítra v 17 hodin a potrvá do neděle.

Bělá pod Bezdězem

Co na tom, že na hrad Karlštejn neměly ženy nikdy vstup zakázán? Půvabu původně Vrchlického veselohry Noc na Karlštejně to pranic neubírá. Známý příběh plný písní, který se dočkal nesmrtelnosti díky filmovému zpracování režiséra Zdeňka Podskalského, po roce na nádvoří bělského zámku opět představí mladoboleslavské Divadýlko na dlani. V jeho podání půjde o poslední letošní reprízu tohoto populárního kusu, který letos a loni v létě vidělo na českých hradech, zámcích a letních scénách několik tisíc diváků. Petr Matoušek, ředitel Městských kulturních zařízení Bělá pod Bezdězem a zároveň principál Divadýlka, se tentokrát divákům představí v roli bavorského vévody Štěpána. Vstupenky na představení jsou ještě k dispozici, a tak diváci, kteří představení chtěli vidět před týdnem na zámku Stránov a nedostalo se na ně, mohou v sobotu 29. července v 21 hodin vyrazit za kulturou.

Autobus Městské hromadné dopravy v Mladé Boleslavi.
KRÁTCE: Opravené autobusy jsou zpátky na svých trasách

Jizerní Vtelno

Ti, co mají pro strach uděláno, se mohou v pátek a v sobotu večer vypravit na zámek Stránov a projít si jej po setmění v doprovodu průvodce. Noční prohlídky začínají ve 21, 22 a 23 hodin a organizátoři akce lákají na to setkání s někdejšími obyvateli zámku i staré příběhy.

Mladá Boleslav

Automobilka Škoda nabízí po celý srpen mimořádné exkurze do svého největšího výrobního závodu v Mladé Boleslavi. Ty probíhají každý všední den od 10.30 do 14 hodin a navazuje na ně komentovaná prohlídka depozitáře Škoda Muzea. Exkurzi je třeba domluvit předem na recepci muzea.

Brandýsek

GeoCvrčovická výzva se koná v sobotu 29. července na fotbalovém hřišti. Sejdou se na ní hráči velmi oblíbené celosvětové hry geocaching. Zahájení akce je naplánováno na devátou hodinu, zúčastnění se mohou těšit na turnaj v Bubble fotbalu či vodní bitvu.

Žehuň

Už potřetí se v Žehuni uskuteční celorepublikový sjezd rodu Steklých. Brány areálu kostela sv. Gotharda se otevřou v sobotu 29. července v 10 hodin, kdy sjezd zahájí zvon Gothard.

V rámci akce bude zpřístupněn celý areál včetně barokní kostnice.

Prezidentská standarta na prezidentské limuzíně
Horáček a Drahoš hledají podporu i na Boleslavsku

Mladá Boleslav

Letní kino Na Karmeli hraje dnes od 21.30 hodin úspěšnou britskou romantickou komedii Dítě Bridget Jonesové. Útrapy věčné smolařky ještě zdaleka nekončí, a jak název napovídá, tentokrát bude východiskem řady komických situací neplánované těhotenství Bridget Jonesové.

Chudoplesy

Jedno z 25 kukuřičných bludišť, která v poslední době rostou v Česku jako houby po dešti, se nachází také v Chudoplesích u Bakova. Má rozlohu přes hektar a vedle bloudění se v něm mohou návštěvníci zúčastnit také hry na čas, mají-li k dispozici chytrý telefon s čtečkou QR kódů.

Tuchlovice

Oblíbené letní kino promítá opět v pátek od 21.30 hodin. Tentokrát bude k vidění americký životopisný thriller Most špionů. Jedná se o snímek světově proslulého režiséra Stevena Spielberga, ve kterém si zahrál jednu z hlavních rolí také Tom Hanks.

Ilustrační foto. Klaudiánova nemocnice
Ošetřovatelka podezřelá ze smrti pacientky zůstává ve vazbě

Loučeň

Na zámku začíná 1. srpna České pohádkové léto, které potrvá celý měsíc. Na návštěvníky tu čekají oblíbené pohádkové postavičky Rumcajs, Křemílek a Vochomůrka a další. Děti se setkají s pohádkovými hrdiny, budou plnit soutěžní úkoly a nemine je odměna.

Bělá

Každý páteční večer se z parku na Masarykově náměstí v Bělé pod Bezdězem ozývají libé tóny hudebních nástrojů a zpěv. Nejinak tomu bude i zítra, kdy bude altán patřit mladé kapele MeziNáma hrající autorské skladby, které mají žánrově nejblíže k folku. Koncert začíná v 19.30 hodin.

Sedmihorky

Koncert legendy české popmusic Václava Neckáře a jeho kapely Bacily bude významnou událostí Sedmihorského léta, které ještě podtrhne smyčcové kvarteto. Dnes večer zazní jak písně z posledního alba Mezi svými, tak další známé a populární písně. Koncert začíná ve 20 hodin.

Boseň

Amfiteátr pod hradem Valečov se bude v pátek otřásat rockovou muzikou, na společný dvojkoncert tam zvou v regionu dobře známé a oblíbené kapely Seven se zpěvákem Filipem Šubrem a Wix s Lubošem Odhánělem.

Ilustrační foto
Gauč, sport i výchovu. To vše nabízejí psí hotely

Hřebeč

Na náměstí Draha se v neděli v 15 hodin chystá Kuličkohraní. Cílem akce je ukázat dětem, že i hry, které znali jejich rodiče, byly velmi zábavné. Děti si budou moci vyzkoušet cvrnkání kuliček, čáru, hraní s céčky, skákání přes gumu a další retro zábavu.

Mladá Boleslav

Klub Jednoty bratrské už je proslulý svými vynalézavými hrami vyrobenými nejčastěji ze dřeva. S řadou z nich se může veřejnost seznámit každý čtvrtek od 14 do 21 hodin v zahradě domu Jednoty bratrské v Blahoslavově ulici. Na hosty čekají hry z dílny Cool wood, ptačí sudoku či trampolína.

Hrubý Rohozec

Zámek Hrubý Rohozec se bude v sobotu a v neděli hemžit princeznami, rytíři a loupežníky. Po oba dny se tam od 10 do 16.30 hodin odehrává dětský víkend, jehož součástí budou šermířská a taneční vystoupení, máčení nepoctivého pekaře, proces se zlodějem nebo divadelní pohádky.

Michalovice

Zřícenina hradu Michalovice a zdejší letní amfiteátr navštíví v sobotu zpěvačka Marcela Holanová a moderátor Alexandr Hemala s pořadem H+H. Od 19 hodin bude dlouholetý moderátor České televize vyprávět historky, zpěvačka je proloží svými písněmi.

Zvířetice

Projekt Zvířetice: Ztracený zámek hraběnky Eleonory zaujal autory pořadu Toulavá kamera natolik, že tuto sobotu, 29. července o něm budou přímo na místě pořizovat reportáž. Natáčení začne v 9.30 hodin v informačním centru v Podhradí.

Základní škola speciální Mladá Boleslav.
Boleslavská škola je zachráněna. Ale jen dočasně