Hlava v písku, to je název hvězdně obsazené divadelní hry autora a režiséra Patrika Hartla.

A právě s tímto představením přijedou do Mladé Boleslavi už dnes večer Ivana Chýlková a Jan Potměšil. V Městském divadle se uskuteční další z charitativních večerů, za nimiž stojí občanské sdružení Sponte Sua ve spolupráci s reklamní agenturou Adverte.

A komu výtěžek pomůže tentokrát? To za Sponte Suu prozradila Alena Šebková. „Hlava v písku je naše letošní první charitativní představení, a přispívat tentokrát budeme mladé dívce Kateřině Krajcsovicsové. Ta trpí od narození dětskou mozkovou obrnou a potřebuje nutně speciální rehabilitační kočár a také odsávací zařízení. Rodina si další investici dovolit nemůže a za každou pomoc jsou vděční. Přispívat budeme částkou 23 tisíc korun," uvedla.

TĚŽKÝ ŽIVOT S DMO

Dětská mozková obrna je vrozené onemocnění, kdy dojde k poškození mozku obvykle při vývoji plodu. Onemocnění neohrožuje život a není progresivní, tedy nezhoršuje se.

Má ale mnoho různých podob a život s ní rozhodně není jednoduchý. Lidé, kteří DMO trpí, mají obvykle problémy především s pohybem, a rehabilitace je nezbytná.

„Pokud by lidé měli zájem se na pomoci podílet, mohou si vstupenky rezervovat emailem na adrese ala.sebkova@adverte.cz nebo telefonicky na čísle 605 233 333 nebo v kanceláři Sponte Sua v Táborské ulici," dodává Alena Šebková.

Sponte Sua pro charitativní večery vždy vybírá výjimečná divadelní představení, která by jinak Mladoboleslaváci neměli šanci vidět.

Tentokrát čeká návštěvníky již zmíněná komedie Hlava v písku, kterou Patrik Hartl napsal Ivaně Chýlkové a Janu Potměšilovi přímo na tělo. „Je to neuvěřitelná lovestory bohatého požitkáře Ištvána a jeho ženy Enike, kteří se společně koupou v šampaňském, střílejí po sobě, utíkají před policií a nesnesitelně si lezou na nervy. A to všechno jenom proto, že se milují až za hrob," naznačuje Alena Šebková.

DOBRÉ ZPRÁVY

Občanské sdružení na Boleslavsku podporuje nejen hendikepované a nemocné, ale pomáhá rovněž dětem a studentům.

Jedním z těch, komu už Sponte Sua pomohla, je malý František. Ten shodou okolností trpí také DMO a rovněž spastickou diparézou, tedy zkracováním svalů. Jeho maminka sháněla peníze na operaci, která by měla pětiletému chlapečkovi vrátit šanci postavit se na nohy.

Laparoskopická operace však stojí 70 tisíc korun a zdravotní pojišťovna ji nehradí. Pomohla Sponte Sua. A stálo to za to, jak dokládá radost Aleny Šebkové: „Přišla skvělá zpráva od Františkovy maminky: František na Velikonoce odchodil po svých celou koledu!"