Boleslavský deník spolu s Městským divadlem Mladá Boleslav pořádá už řadu let anketu, v níž mohou diváci dát najevo, která inscenace byla v uplynulé sezóně jejich srdci nejbližší. A právě dnes startuje hlasování!

Poslední dva ročníky se opakovalo jak jméno herce, tak herečky, jimž diváci poslali nejvíc hlasů. Petr Mikeska, nejnověji kromě režírování a hraní i v roli uměleckého šéfa, exceloval v Osiřelém západu, Baladě pro banditu nebo Vraždě na faře, v posledním roce k tomu pak přidal roli kabaretiéra v Kabaretu, a tudíž se na něj opět upírají zraky nejen dam.

Vypadá to, že pozice Lucie Matouškové je také poměrně neotřesitelná, ne nadarmo loňská a předloňská vítězka přiznala, že divadlo je jejím domovem, kde tráví tolik času, až se to zdráhá přiznat.

Navíc v Maškarádě, Nebožtíkovi v patách, Chaplinovi a především v Mikve byla naprosto neodolatelná. Ohrozí její pozici trojice vloni nově příchozích hereček, navíc mladších než Lucie? Alena Bazalová a její nezapomenutelný hlas, jemuž v Boleslavi nikdo nemá ani šanci konkurovat, nebo přirozenost Sandry Černodrinské by pořadím mohly pořádně zahýbat…

V klidu ale nemůže být ani Petr Mikeska. Je tu totiž Chaplin. A Chaplin je Matouš Ruml. Nebo obráceně? Každopádně dnes už bývalý člen boleslavského ansámblu v titulní roli legendárního komika uchvátil nejen diváky, ale také odbornou divadelní veřejnost, a Cenu Thálie za ni nedostal z jen těžko pochopitelného důvodu.

Kdo tedy usedne na herecký trůn letos? Naznačovat nechce ani ředitelka divadla Janeta Benešová. „Loňská sezóna byla opravdu velice nabitá, a já bych nerada někoho upřednostňovala. Každá jedna hra by si cenu zasloužila," řekla diplomaticky.

O pořadí každopádně rozhodnete vy, a hlasovat můžete prostřednictvím kuponu, který bude vycházet v Boleslavském deníku, nebo ho najdete přímo v divadle.