Necelých pět minut dělilo hokejisty Mladé Boleslavi, aby po čtyřech zápasech a reprezentační pauze oslavili tříbodovou výhru. Vyrovnání v tabulce o tři místa hůře postavených hostů ze Zlína ale radost domácích zhatilo. V prodloužení Moravané zápas třicátého kola otočili na 3:2.

„S výsledkem samozřejmě spokojený nejsem. Je to škoda, protože jsme vedli 2:0 a ještě jsme dostali smolný gól na 2:1," mrzelo trenéra Mladé Boleslavi Františka Výborného.

Boleslav nastoupila bez svého nejproduktivnějšího hráče Tomáše Hyky, který se kvůli zranění omluvil i z víkendového turnaje reprezentace. Naopak Radan Lenc, jenž v Moskvě také chyběl, se v sestavě Bruslařů objevil. A byl to on, kdo ve druhé části svou desátou trefou v sezoně otevřel v přesilovce skóre.

Také druhou branku vstřelili Boleslavští za rozdílného počtu hráčů na ledě. Při vlastním oslabení ujela dvojice Jonák – Žejdl, který dorážkou dokončil dílo svého spoluhráče. V pokračující prodloužené přesilovce se ovšem prosadili i hosté a Matějíčkem snížili. Když pak Bruslaři v minutové tuplované početní výhodě nastřelili pouze břevno, zůstal soupeř ve hře. Hrozba vyrovnání se naplnila v 56. minutě, to si Popelka našel přihrávku zpoza branky a nedal Lukášovi šanci.

Přídavku ve třech na každé straně si diváci užili necelé tři minuty, než přesnou střelou z ideální pozice rozhodl hostující Okál. Zlínský srdcař tak prožil snový návrat po tříměsíční absenci způsobené operací kolena. „Hra tři na tři je strašně rychlá. Viděl jsem, že už vařili z vody. Důležité bylo, že puk Říča vybojoval a já jsem už čekal na středu kluziště. Naštěstí to tam spadlo," ulevil si šťastný střelec Okál, který se o tom, že nastoupí poprvé od domácího zápasu s Plzní v polovině září, dozvěděl pouhý den před utkáním.

Podle trenéra Výborného zápas nakonec rozhodly dvě chyby Lukáše Žejdla. „Špatně pokryl svého hráče," pokáral autora druhého gólu domácích, který se „přimotal" k vyrovnávací i rozhodující trefě hostí. Předsezónní posila z Třince po utkání vzala oba góly na sebe. „Špatně jsme to rozebrali. Nepohlídal jsem si hráče. Ale takový je život. Stalo se," nebylo do řeči pětadvacetiletému hráči.

„Jinak to byl vyrovnaný zápas, ale soupeř dal prostě o gól víc," dodal Výborný. Možnost nápravy mají Boleslavští hned ve čtvrtek, kdy v předvánočním kole hostí Litvínov.

BK Mladá Boleslav – PSG Zlín 2:3 (0:0, 2:1, 0:1 – 0:1) po prodloužení

Branky a nahrávky: 27. Lenc (Musil, Pabiška), 34. Žejdl (Jonák, Hanzlík) – 36. Matějíček (Ondráček, Kubiš), 56. Popelka (Ondráček, O. Veselý), 63. Okál (Říčka). Rozhodčí: Hradil, Souček – Blümel, Kotlík. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2897.

Mladá Boleslav: Lukáš – Voráček, Štich, Kurka, Jan Hanzlík, Trončinský, Holub, Stříteský, od 35. Kučný – Pospíšil, Musil, Lenc – M. Látal, Urban, Klepiš – Orsava, Vampola, Žejdl – Fronk, Jonák, L. Pabiška. Trenér: F. Výborný.

Zlín: Kašík – Marušák, Bořuta, Kotvan, Blaťák, Žižka, Matějíček – Říčka, Chytil, D. Šťastný – Kubiš, Honejsek, Okál – O. Veselý, Vlach, Ondráček – Maruna, Popelka, Goiš. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.