Slušně zaplněná ŠKO-ENERGO Aréna na úvodní branku nemusela čekat dlouho, už po čtyřiceti sekundách rozjásal tribuny z dorážky Dominik Pacovský. Znojmo se rychle snažilo na bleskovou branku odpovědět, naráželo však na bezchybného Maxwella v domácí brance.

Vyrovnat se Znojmu podařilo až zkraje prostřední dvacetiminutovky – prosadil se před brankovištěm nikým nehlídaný Kanaďan Corton Yellow Horn. Na vyrovnávací trefu „Žlutého rohu“ mohl následně odpovědět Jakub Klepiš, ten ale v obrovské příležitosti při přečíslení selhal. Na druhé straně zase neproměnil samostatný únik Lattner, kterého vychytal spolehlivý Maxwell.

Poslední třetina byla na góly nejbohatší, nabídla celkem tři branky. Nejprve chyboval boleslavský Lukáš Pabiška, čehož využil Jakub Stehlík a poslal hosty dělovkou pod víko do vedení. Sedm minut před koncem se Mladá Boleslav dočkala vyrovnání – Stehlíka napodobil Jakub Orsava, i on se prosadil nechytatelnou střelou z levé strany hřiště.

Hokejisté Boleslavi prohráli i druhý domácí zápas předkola a s Chomutovem se utkají v tomto týdnu ještě popáté.
Boleslav přehrála Plzeň, Benátky padly na Slavii

Pět minut před koncem základní hrací doby přišlo ze strany Znojma překvapivé střídání. Halásze v brankovišti nahradil, pro domácí fanoušky moc dobře známý, Marek Schwarz. Ten si ale pětiminutovku za rámeček rozhodně nedá. V samotném závěru totiž obdržel z hole Dominika Pacovského rozdílovou trefu, pražský rodák uklidil puk do odkryté branky a rozhodl.

Mladá Boleslav tak ve třetí třetině dokázala otočit nepříznivé skóre utkání ve svůj prospěch a zatím jede v přípravných utkáních na vítězné vlně. Zítra se Středočeši střetnou se Znojmem znovu, tentokrát na jeho půdě (18.00).

„Je vidět, že Znojmo hraje odlišnou ligu, prezentuje se jiným stylem hry a chvilku týmu trvalo, než se srovnal. I když jsme neproměnili všechny šance a na góly se kluci dost nadřeli, každé vítězství se počítá. Hráčům patří uznání, že zápas otočili,“ zhodnotil souboj pro klubový web Mladé Boleslavi Patrik Augusta, kouč Bruslařského klubu.

BK Mlada Boleslav – Orli Znojmo 3:2 (1:0, 0:1, 2:1). Branky: 1. Pacovský (Lenc), 54. Žejdl (Orsava, Klepiš), 60. Pacovský (Stříteský, Němeček) – 25. Yellow Horn (Němec, Bartoš), 47. Stehlík. Rozhodčí: Bejček, Souček – Tasch, R. Špringl. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0.

Český reprezentant Jakub Voráček
Forbes: nejbohatší sportovci země jsou z Kladna. Poprvé vede Voráček