BK Mladá Boleslav – HC Olomouc 2:1

„Byl to zápas o šest bodů, a jsme rádi, že jsme ho dokázali vyhrát a Olomouci jsme ještě více odskočili," hodnotil sobotní vydřené vítězství útočník Mladé Boleslavi Michal Broš, jinak odchovanec hanáckého hokeje.

Sedmatřicetiletý veterán a elitní kanonýr byl v zápase hodně vidět. De facto se namotal ke všem gólům. Ve 14. minutě to byl on, kdo otevíral skóre prestižního zápasu z čela tabulky. Vždyť Boleslav měla před zápasem na druhé Kohouty náskok devíti bodů, který se mohl zkrátit na šest. Takhle Bruslaři odskočili na rozdíl bodů dvanácti, před Olomouc se navíc natlačila Jihlava. Ale zpět k úvodní brance zápasu – tu dal právě Broš, když v přesilovce z úhlu překonal Vošvrdu.

Broš se namotal i k vyrovnávající brance hostí. Na modré se totiž srazil se svým obráncem Ovčačíkem a Olomouc z následného brejku srovnala Selingrem.

„Byl to takový smolný okamžik. Já jsem protihráči zvedl hůl a on si mohl vzít puk, ale on byl rozhodnutý, že mu dá tělo. Jenže ten hráč se mu vyhnul, a tak jsem to schytal já a dostal jsem loktem do brady. Byla to chyba, v takových zápasech by se to stávat nemělo, ale nakonec to dopadlo dobře, takže už tak naštvaný nejsem," komentoval po zápase už s úsměvem boleslavský snajpr.

Rozhodnutí přišlo v další boleslavské početní výhodě. Tentokrát však v poměru čtyři na tři. Na levém kruhu se dostal k puku Američan Eric Meland, pohrál si s ním na čepeli a pak jej švihem pověsil svým prvním gólem v mladoboleslavském dresu přesně do víka.

„Po čtrnáctidenní pauze nás čekal těžký zápas. Ačkoliv máme poměrně slušný náskok, určitě bych řekl, že to byl takový ten prototyp utkání o šest bodů, kdy prostě víte, že k vám přijede soupeř na velmi vysoké úrovni, a že vás čeká trochu víc práce než třeba jindy. Mělo to parametry play-off a kluci to zvládli velmi dobře. Bylo to rozhodně jiné utkání než ostatní, nevedli jsme způsobem, jakým obvykle vedeme. Zaslouží si pochvalu. I fanoušci, atmosféra byla skvělá," pochválil skvělou návštěvu přes tři tisíce diváků mladoboleslavský kouč František Výborný.

Jeho protějšek Petr Fiala viděl zápas následovně: „Domácí mají velmi dobré přesilové hry. V tom zkrátka a dobře zaostáváme, což tento zápas jasně ukázal, obě branky jsme dostali v oslabení. Naopak ve vlastních početních výhodách jsme prakticky nebyli schopní vypracovat si nějakou větší šanci. Tohle byl rozhodující faktor, protože těch vyloučení bylo na obou stranách hodně. Ve hře pět na pět jsme byli vyrovnaným soupeřem, ale když to nedokážeme potvrdit v jiných fázích hry, je to špatné."

HC Benátky nad Jizerou – Horácká Slavia Třebíč 1:3

Domácí odolávali Horákům, i s Markem Schwarzem v brance, dvě třetiny. Ta třetí, v níž dali hosté dvě branky rozhodla. Třebíč šla do vedení v 11. minutě do vedení brankou Čuříka, ale po polovině zápasu srovnal z trestného střílení Krejčík. Na branky Mikesky a druhé Čuříka ve třetí dvacetiminutovce už domácí neodpověděli.