Stejně jako o víkendu byly i v pondělíním vloženém kole I. hokejové ligy týmy z Mladoboleslavska úspěšné.


Oba se představily na ledě soupeřů a oba si vezou k Jizeře plný počet bodů. Zatímco Bruslaři vyhráli na ledě Šumperka dokonce s čistým štítem, Benátky potvrdily zlepšenou formu posledních dní a vyšláply si na štiku úvodu sezony – ve středočeském derby vyhrály v Berouně.

Brankář Michal Valent kryl na ledě Šumperku všech 38 střel a připsal si druhé čisté konto v sezoně. V posledních třech zápasech navíc Boleslav inkasovala pouze jediný gól v Třebíči.

Výhra na ledě houževnatého soupeře se ale nerodila vůbec snadno. První třetina skončila bez branek. Skóre otevíral až ve 27. minutě Jiránek. Za čtyři minuty navýšil mladoboleslavský náskok Mikulík.

Ve třetí dvacetiminutovce už Boleslav dominovala. Přidala další tři branky, jmenovitě Broš, Nouza a podruhé v zápase Mikulík, a navíc uhájila pro svého brankáře čisté konto.

Zlepšenou formu potvrdily i Benátečtí. Ty čekalo středočeské derby v Berouně.

Poslední celek tabulky vstoupil do zápasu lépe, když v polovině první třetiny ujel Plodek, ale na Šimbocha si nepřišel. Branky se diváci dočkali až ve druhé třetině, více radosti měli ali ti hostující. V 35. min. využil přesilovku Benátek Jonák, který poslal hosty do vedení 0:1. Domácí pak měli tlak, hráli i přesilové hry a málem vyrovnali. Jenže to by musel ve 41. min. Kubica trefit odkrytou hostující branku. O dvě minuty později měl další tutovku opět Kubica, kterého však gólman Benátek Trenčan vychytal. Do kabin se tak odcházelo za jednogólového vedení Benátek.

Hosté se pak překvapivě dočkali dalších gólů. V 54. min. našel Špaček volného Plodka, který prostřelil Šimbocha – 0:2. Po dvou dalších minutách klesly berounské akcie ještě níže. Při dalším ojedinělém útoku Benátek se prosadil Bárta – 0:3.

To bylo na domácí moc! Od té doby jezdili jako čerti a snažili se s nepříznivým skóre něco udělat. Právě pro jejich aktivitu si vynutili přesilovku a hráli jí dokonce v dvojnásobné převaze. V 58. min. se při tomto počtu hráčů na ledě prosadil Divíšek a snížil – 1:3.

Po chvíli zkusili Medvědi power-play, dokonce šest na čtyři, jenže po minutě byl vyloučen Kubica a počet hráčů na ledě se srovnal. Benátky už rozkouskovaly hru a překvapivé vítězství dovedly do vítězného konce.

Salith Šumperk – BK Mladá Boleslav 0:5
Branky a nahrávky: 27. Jiránek, 31. Mikulík (Nouza, Žabka), 42. Broš (Vrbata), 51. Nouza (Výborný), 54. Mikulík (Rys, Výborný). Rozhodčí: Trombík – Poruba, Štěpán. Vyloučení: 1:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1.
Šumperk: Vajner – Holík, Dudáš, Sedlák, Tesařík, Starý, Novotný, Bail, Navrátil – Haas, Plášek, Půhoný – Brunec, Hulva, Semorád – Staněk, Moskal, Žálčík – Cink, Skoumal, Langr.
Boleslav: Valent – Němeček, Protivný, Bohunický, Jindra, Žabka, Kurka – Nouza, Výborný, Mikulík – Vrbata, Broš, Klimenta – Jiránek, Loskot, Musil – Rys, Lenc.

HC Medvědi Beroun – HC Benátky nad Jizerou 1:3
Branky a nahrávky: 58. Divíšek (Kužel, Strnad) – 35. Jonák (Říha), 54. Plodek (Špaček, Krejčík), 56. Bárta. Rozhodčí: Svoboda, Šindler – Vavruška, Jílek. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1.
Beroun: Šimboch – Jebavý, Špelda, Sklenička, Kužel, Dresler, Chalupa, Látal – Kubeš, Kubica, Strnad – Divíšek, Stromko, Jonáš – Půlpán A., Šteiner, Babka – Půlpán T., Matějka, Malý.
Benátky: Trenčan – Říha, Pyrochta, Jánošík, Niko, Vitásek, Pabiška – Špaček, Plodek, Krejčík – Dlouhý, Bárta, Klimt – Jonák, Skořepa, Vařecha – Bortňák, Psota.