„Vítězství bylo blízko, ale Ráďa Šimůnek má holt také formu," byl spokojený po dojezdu v Mladé Boleslavi cyklokrosař s lounskými kořeny. Závod byl hodně podobný tomu, který oba absolvovali v říjnu právě v Lounech. Nipl také bojoval o výhru do posledních chvil, také s Šimůnkem. Zatímco tehdy o vítězství přišel až v předposlední zatáčce, nyní „už" v předposledním kole.

Nipl v Mladé Boleslavi dobře odstartoval, v prvním kole jezdil na čtvrté pozici. Už ve druhém se ale propracoval hned za vedoucího Šimůnka a následně mu i kousek poodjel. Zkušený reprezentant si ale drobný trhák pohlídal, dotáhl se k němu a tato dvojice pak jezdila společně až do předposledního kola.

Kolo před cílem pak Šimůnek naplno „prodal" své bohaté zkušenosti, když využil okamžiku, kdy lounský cyklokrosař měnil kolo. Zabral a Niplovi malinko poodjel, navíc v následných výjezdech měl více sil. Do konce závodu si pak už Šimůnek první místo pohlídal, naopak na Nipla dotíral nakonec třetí Polák Konwa, který ztrácel na slavícího Šimůnka pět a na Nipla dvě vteřiny.

Další jezdci už měli více než minutový odstup. V čele pohárového pořadí je po osmém dílu stále Tomáš Paprstka, jenž před lednovým mistrovstvím republiky v Kolíně, kterým seriál vyvrcholí, vede o osmnáct bodů před Niplem.

Mezi ženami proměnila i šestý start v poháru ve vítězství Pavla Havlíková. Na první pozici vjížděla už do terénu, hned v prvním kole soupeřkám poodjela a prvenství nepustila. Druhá Martina Mikulášková na ni ztratila čtyřicet tři vteřin a v celkovém pořadí seriálu stáhla náskok vedoucí závodnice seriálu Jany Czeczinkarové na sedm bodů. 

Zatímco ženám se do celkové klasifikace započítají body za devět nejlepších výsledků v třináctidílném seriálu, mužům se počítají body ze všech devíti závodů.