HC Benátky nad Jizerou – Slovan Ústečtí Lvi 5:2

Fantasticky zvládli zápas o šest bodů benátečtí hokejisté. Ti z pozice osmého celku tabulky, posledního zaručujícího postup do play-off, hostili deváté Ústí nad Labem.
A domácí od úvodu zápasu nenechávali nikoho na pochybách, že si v tomto důležitém zápase chtějí dojít pro tři body.
Jejich cesta za nimi však začala s půlhodinovým zpožděním. Jejich soupeř totiž uvízl v koloně na R10 a zápas tak začal kvůli jeho opožděnému příjezdu o třicet minut déle. V téže koloně navíc uvízl i hlavní arbitr zápasu Roman Svoboda, a tak úvodní třetinu odřídili pouze ve dvou čároví Kis s Tomášem Svobodou.
A ti společně s diváky viděli skvělou dvacetiminutovku v podání domácího týmu. Nejdříve však vyloučili domácího Říhu na deset minut za úder do oblasti hlavy jednoho z hostů.
Ani to ale nezabránilo domácím ve skvělém představení. Do vedení je poslal Antonín Dušek a druhý gól přidal Michal Bárta. Velkou šanci měl v samostatném úniku také Josef Skořepa, ale na Petráska nevyzrál.
Litovat toho ale nemusel, neboť se jeho spoluhráči trefovali i ve druhé části hry. Svým druhým gólem dával už na 3:0 Bárta. Pak propadlo do až do branky skryté nahození Jánošíka pátý gól vyšťoural u tyčky Krejčík. Hosté odpověděli alespoň snížením Skleničky a ve třetí třetině gólem Pořického.

Dukla Jihlava – BK Mladá Boleslav 1:2

Dvanáctou výhru v řadě připisují Bruslaři. Ti vyhráli boj na ledě nebezpečné Jihlavy a vezou si tři body za výhru 2:1. O ní rozhodli svěřenci kouče Výborného už v první třetině, v níž daly obě branky. O tu první se postaral Richard Jarůšek, na 2:0 zvyšoval Milan Mikulík. Domácí vrátil do hry snížením ve 25. minutě Haluza. To ale bylo z brankového účtu zápasu vše.