Štich ve 34. minutě za stavu 0:5 nejdříve srazil u mantinelu zezadu útočníka Ivana Humla, za což dostal od sudích trest na pět minut a do konce utkání.

Disciplinární komise se zabývala i samotným zákrokem v souboji, do kterého Štich přijel jako třetí hráč, ale dodatečný trest za něj neudělila. „Zákrok nebyl veden ve vysoké nájezdové rychlosti, hráč se před ním neodrazil a v době střetu měl ruce u těla," vysvětlil předseda disciplinární komise Karel Holý.

Čtěte také: Hokejisté rozhodující zápas nezvládli

Štich ale neušel trestu za následné chování. Vyloučení ho rozčílilo natolik, že se místo přímé cesty do šatny vydal ještě k sudím. „Rozjel se směrem k hlavnímu rozhodčímu, přičemž fyzickému střetu zabránil pouze včasný a důsledný zákrok čárových rozhodčích. Pravidla ledního hokeje kvalifikují jako přestupek napadání rozhodčích již prokázaný pokus o fyzický střet," upozornil Holý.

Štichovi také přitížilo, že byl za poslední dva roky několikrát disciplinárně trestán. V této sezoně je to už jeho třetí trest. V listopadu byl za faul na plzeňského útočníka Ondřeje Kratěnu suspendován na pět utkání, v lednu za zákrok na Humla dostal trest na jeden zápas i pokutu ve výši deseti procent základního měsíčního platu.

Štich v utkání dostal celkem 55 trestných minut a cestou z ledu ještě vzteky rozmlátil hokejku o branku. Trest si odsedí až na startu příštího ročníku, protože Mladá Boleslav po porážce 1:6 vypadla a sezona pro ni skončila.