Že by měl osmý tým základní části po loňské účasti v bojích o udržení splněno? To od trenéra Jiřího Čelanského rozhodně neuslyšíte. „Všichni to děláme pro tyto zápasy. Každý vám řekne, že chce jít ještě dál,“ řekl den před startem předkola, hraného na tři vítězná utkání.

Poslední kolo základní části Benátkám v boji o čtvrtfinále s Českými Budějovicemi nebo Jihlavou přisoudilo Frýdek-Místek. „V základní části prokázal, že to je stabilní člen WSM ligy,“ nebere trenér Čelanský soupeře jako nováčka soutěže, kterým je. „Nebyli jsme ti, kteří si vybírali, nebo kalkulovali. Jsme rádi, že jsme se do play-off dostali a nehonili to v posledním zápase. Vyšli na nás. Doufám, že se s nimi popasujeme,“ dodal.

Nejen velmi podobná čísla obou klubů v nejrůznějších statistikách základní části, ale i samotná bilance vzájemných zápasů (2:3 SN, 5:4, 3:7, 3:2 PP) dává tušit, že by mělo jít o velmi vyrovnanou sérii. Jiří Čelanský souhlasí a přidává, co by podle něj mohlo být rozhodujícím faktorem. „Oba kluby jsou farmy a záležet bude na tom, kolik hráčů nastoupí z mateřských klubů a kolik jich z kádru vypadne. Rozhodne síla a šířka kádru.“

Hodně se v této souvislosti spekuluje především o startu čtyřicetiletého útočníka Jana Hlaváče. Dvojnásobný mistr světa je hráčem pražské Sparty a na farmě v Benátkách se po příletu ze zámoří rozehrával před extraligovým play-off už v minulé sezoně. Ve třech zápasech si tehdy připsal čtyři góly. „Potvrdit to nemůžu. Je k nám udělaný papírově (střídavé starty), ale co se týká jeho startu, tak k nic bližšího sdělit nemohu,“ zůstal Jiří Čelanský v otázce obnovení spolupráce tajemný.

Rozsekne ji tak nejspíš až čtvrteční zápas.