BK Mladá Boleslav – HC Sparta Praha 2:4

Další šňůrou, která vzala za své, byla domácí neprůstřelnost Brandona Maxwella. Ten na domácím ledě neinkasoval ve třech zápasech v řadě. A prodloužit tuto skvostnou bilanci se mu dařilo i v celé první třetině duelu se Spartou. Jenže pak přišla dvě zbytečná vyloučení jeho spoluhráčů v útočném pásmu a soupeř trestal. „Věděli jsme, že má Sparta dobré přesilovky a to také dnes potvrdila," řekl kouč Mladé Boleslavi Boris Žabka. A pokračoval: „Ve hře pět na pět jsme dnes byli lepším týmem, bohužel Sparta na rozdíl od nás byla produktivní. My jsme si vytvořili řadu dobrých příležitostí, ale nedařila se nám koncovka."

Čtěte také: Kam o víkendu za sportem

Do hry vrátil domácí barvy Orsava, jenž ve 26. minutě televizního zápasu, který přímo ve Ško-Energo Areně sledovalo 3669 diváků, využil u tyčky přesné přihrávky Jakuba Klepiše.

Boleslav se pak tlačila za vyrovnáním, ale ve zbytku druhé a ani v úvodu třetí třetiny se jí to nepodařilo. A tak přišel trest. Ve 47. minutě dostal v mezikruží hodně volného prostoru Jan Buchtele a svým druhým gólem v utkání nakonec zápas rozhodl.

Boleslav se samozřejmě ještě tlačila ve zbytku utkání do zakončení a přišlo i snížení z hole Petra Vampoly. Velkou šanci na srovnání skóre měla tři minuty před koncem, kdy dostal dvojitý trest za vysokou hůl s krvavým zraněním v obličeji Tomáše Hyky sparťan Eminger. Z boleslavského tlaku, který se domácí posléze pokusili vylepšit odvoláním brankáře, ale přišel jenom Řepíkův gól do opuštěné klece.

„Škoda toho výsledku. I když se nám letos proti Spartě nedaří, tak jsme chtěli doma bodovat. I tak to ale dnes byl dobrý týmový výkon, bohužel s horším koncem pro nás," dodal kouč Mladé Boleslavi Boris Žabka.

Další zápas čeká Bruslaře v neděli, kdy se představí na ledě Chomutova, doma pak v úterý přivítají Třinec.

Branky a nahrávky: 26. Orsava (Klepiš, Žejdl), 53. Vampola (Pospíšil) - 22. Řepík (J. Hlinka), 24. Buchtele (Pech, Gernát), 47. Buchtele (Smejkal, Kalina), 59. Řepík. Rozhodčí: Hribik, T. Horák - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 3669.

Sestavy:

Mladá Boleslav: Maxwell - Stříteský, Kučný, Kurka, Jan Hanzlík, Holub, Kučný, od 14. navíc Hrdinka - Hyka, Musil, Lenc - M. Látal, Urban, Pacovský - Orsava, Klepiš, Žejdl - Pospíšil, Vampola, L. Pabiška. Trenéři: F. Výborný a Žabka.

Sparta: F. Novotný - Gernát, J. Mikuš, Švrček, Kalina, Eminger, Nedomlel - Řepík, P. Vrána, J. Hlinka - Klimek, Smejkal, Buchtele - Forman, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.