Prostějov – Benátky 4:5

Hokejisté Benátek skvěle zvládli sobotní zápas WSM ligy na ledě prostějovských Jestřábů. Po výhře 5:4 si totiž odvezli všechny tři body. Při pěti benáteckých gólech se ale v kolonce střelců objevila jenom dvě jména. Josef Mikyska dal totiž hattrick, kapitán Jan Plodek přidal další dva.
Mikiskovi patřil hned úvod zápasu. V sedmé minutě měl na svém kontě dva vstřelené góly a hosté z Benátek vedli 2:1. V rozletu je ale přibrzdil domácí Jiří Hozák, který v 16. minutě prostřelil Kváču a bylo sníženo.

Ve druhé třetině vrátil hostům dvoubrankové vedení kapitán Jan Plodek, domácí si ale opět připravili odpověď. Konkrétně se o ní postaral Lubomír Korhoň. Pak ale přišly klíčové momenty zápasu. Nejprve zvýšil v šestadvacáté minutě na 4:2 Jan Plodek a o pouhou minutu později přidal další branku Středočechů Josef Mikyska. Strhující pasáž utkání zakončila branka domácího Lukáše Krejčíka – to vše ve 35. minutě zápasu.

Ve třetí části hry se hosté snažili hájit svůj náskok a to se jim úspěšně dařilo až do poslední minuty. Domácí kontaktní branka ale přišla až sedm sekund před koncem zápasu a tím pádem už neměli Jestřábi žádnou další šanci na případné vyrovnání.

Benátečtí se tak v tabulce druhé nejvyšší české soutěže bodově dotáhli na sedmém místě na svého sobotního soupeře. Stejně bodů jak Benátky a Prostějov, tedy 38 má ještě pátý Přerov, který doma zdolal Havířov 3:0.

Fanoušci benáteckých hokejistů si tento týden opravdu užijí. Hned dvakrát se totiž Benátky představí na vlastním ledě. Poprvé už dnes, když od půl šesté přivítají lídra soutěže Motor České Budějovice. Na hokej se v Benátkách půjde znovu hned ve středu, když přijedou desáté Litoměřice. I v tomto případě je úvodní buly naplánováno na 17.30 hodin.