Mladá Boleslav si po druhém plném bodovém zisku za sebou upevnila pátou pozici v tabulce. Kometa naopak nenavázala na předchozí dvě vítězství a na první šestku ztrácí po 37 extraligových kolech čtyři body. „Hráli jsme přesně, co jsme si řekli. Vítězství nad Kometou je cennější z toho důvodu, že se hrálo de facto o šest bodů. Udělali jsme si náskok a doufám, že takhle budeme dál odskakovat," lí
čil mladoboleslavský hrdina utkání Radan Lenc.

Kometa se sice připravovala na dobrý pohyb Bruslařského klubu, přesto po chybě ve středním pásmu prohrávala, když se vydařeným blafákem předvedl právě Lenc. „Splnilo se v první třetině přesně to, co jsme od Mladé Boleslavi očekávali – vytažení hráči, protečování, rychlé protiútoky a přechod do útoku. Z toho padl první gól. Propadli jsme tam ve středním pásmu a přišla situace dva na jednoho. Pak jsme ještě dostali branku v oslabení a ve druhé třetině po zbytečné chybě třetí gól," litoval brněnský asistent trenéra Karel Beran.

Dvakrát udeřil z přesilových her Tomáš Urban. „Zlepšily se nám. Udělali jsme tam nějaké zásahy a jsme rádi, že to zatím vychází, zvedl se pohyb. Jsme velmi spokojení, šest bodů za víkend jsme neměli, ani nepamatuju," pochvaloval si asistent domácího kouče Marian Jelínek.

Gólman David Rittich přišel o druhou nulu s Kometou v letošním ročníku až v poslední sekundě utkání, když nahození Tomáše Kaberleho usměrnil do brány Vojtěch Němec. „Začali jsme docela dobře, úvodních šest sedm minut jsme byli lepší, ale pak jsme přestali hrát. Měli jsme dvě vyloučení, hráči Boleslavi po ledě lítali, vytvořili si spoustu přečíslení, dostávali se do šancí," poznamenal v rozhovoru pro Českou televizi zadák Kaberle. „Vyhrál lepší soupeř," uznal.