Mladá Boleslav – Most 7:2

Kdyby se hrál hokej na dva poločasy, tak ten první by včera v boleslavské Ško-Energo Areně skončil nerozhodně 1:1. Poslední celek tabulky totiž na ledě lídra kousal déle, než by si domácí fanoušci a hráči chtěli připustit.

Druhá polovina zápasu, pak už přinesla očekávaný scénář s domácí kanonádou. Ale zpět k půlce první. Domácí do ní nastoupili aktivně, ale hosty dlouho držel ve hře chomutovský brankář Hanuljak.

Toho otevřel v 16. minutě Tomáš Nouza. Ale i hosté měli své šance a Will se tentokrát v brance nenudil. Jeho i týmová neprůstřelnost skončila ve 26. minutě zápasu. Roman Will tak na domácím ledě inkasoval po dvou nulách po 146 minutách, týmová neprůstřelnost vydržela díky jeho kolegovi Valentovi ještě o 60 minut déle.

Nyní však byla ta tam a s ní i vedení Boleslavi. „Věděli jsme moc dobře, že Most bude kousat. Chtěli jsme proto být trpělivý, protože jsme věděli, že kvalita je na naší straně. Tyhle zápasy jsou stejné, záleží jenom, jak brzy soupeře zlomíme," řekl k zápasu útočník Boleslavi Tomáš Klimenta.
Boleslav po polovině zápasu zabrala a Most se pomalu sesypal, jako most z karet. Nejprve vrátil Boleslavi vedení Lenc, za chvíli využil dvojnásobnou přesilovku pumelicí Ovčačík.

A začala domácí kanonáda – v dalším průběhu zápasu se trefovali Nouza, Klimenta, Broš a Demel. Ten mohl přidat i druhý gól, ale v posledních vteřinách zápasu minul odemčenou Hanuljakovu branku. Kdo neminul byl chvíli před ním výsledek kosmeticky upravující Smolka.
Domácí fanoušci si tak užili další destrukci soupeře. „Já si tuhle sezonu neskutečně užívám, hrozně mě to baví," dodal ještě střelec jedné branky Tomáš Klimenta.

Olomouc – Benátky 4:1

BDvě třetiny se s Benátkami trápili olomoučtí hokejisté. V závěrečném dějství Kohouti ovládli hru a třemi góly urvali výhru 4:1.

„Tím, že jsme bojovali, jsme zápas otočili. O to je výhra pro nás cennější. Když se daří, zápas umí vyhrát každý," cenil si vydřeného vítězství olomoucký trenér Petr Fiala.

Mora zápas začali velmi špatně. Žádný očekávaný nápor se nekonal. Při olomoucké přesilovce Rác do brejku namazal Skořepovi, který bez problémů překonal Skořepu. A mohlo být ještě hůř. Skalický si poradil s olomouckou obranou, ale branku netrefil.

Domácí se do žádné šance nedostali. Na benáteckou branku vyslali jen pět střel. „První třetinu jsme odehráli hodně špatně," stručně zhodnotil úvodní dějství Fiala.

V polovině zápasů se favorit dočkal vyrovnání. Rác přihrávkou zpoza branky našel Knotka a ten překonal Lukáše. Hosté však mohli ještě před druhou sirénou znovu jít do vedení. Při vlastním oslabení se dostali do přečíslení, ale Dlouhý na přihrávku nedosáhl.

Olomoučtí hokejisté ve třetí třetině přidali a hrálo se výhradně před brankou hostů. Zvýšený důraz se vyplatil. Diviš napoprvé Lukáše nepřekonal, ale puk nakonec do benátecké svatyně procpal. Pojistku v přesilovce střelou od modré přidal Jaroměřský.

Hosté v závěru reagovali oddechovým časem a odvolali gólmana. Výsledkem byla trefa Ráce do prázdné branky.

Bylo rozhodnuto, ale na ledě se začalo jiskřit. Nejprve si to v pěstním souboji rozdali Diviš s Nikem. Poté ještě fauloval Beránek a Benátky dohrávaly zápas ve třech. Skóre se ale už neměnilo.