I pro boleslavské fanoušky je určitě zajímavý výsledek víkendového zápasu in-line hokejové extraligy mezi Kladnem a pražskou Slávii.

To skončilo drtivou výhrou hostů 16:5. V sešívaném dresu se totiž prohánělo trio fanouškům Bruslařů dosti známé. Milan Toman a Petr Kafka zaznamenali v zápase hattrick, dvěma zásahy se blýskl Marek Loskot.

Kladno před zápasem notně posílilo o dvě zvučná hokejová jména. V sestavě měli dva čerstvé reprezentanty Kameše a Tenkráta (v sezoně nastoupil vůbec poprvé), a byť oba zatížili konto brankáře hostů gólem, nemohl jejich tým pomýšlet na vítězství ani náhodou. Na hřišti se proháněl i útočník Montrealu Canadiens Tomáš Plekanec.

Pražané vyhráli první vzájemný duel 11:5 a v neděli přidali při výhře 16:5 ještě pět branek navrch!

„Ani hvězdy nemají pokaždé svůj den," pousmál se trenér Kameš a uznal, že na soupeře, který se oproti loňsku ještě zlepšil, prostě neměli.

„Náš mladý tým nabral za poslední rok dva zkušenosti
a je to znát. Na obhajobu titulu zatím nemyslíme, protože moravská skupina je silná," řekl Milan Toman.

Se svými kolegy Markem Loskotem a Petrem Kafkou si letní hokejový dril zpříjemní ještě navíc vrcholnou akcí. Ani jeden z nich totiž nechybí v nominaci reprezentačního trenéra Petra Hemského na Mistrovství světa v in-line hokeji federaci IIHF, jenž hostí od 2. do 9. června německé Drážďany. Kromě dvou jmenovaných se šampionátu zúčastní tradičně i další boleslavský hokejista Tomáš Demel.

Český tým čeká v základní skupině Finsko, domácí Německo a Švédsko.

Nominace českých inline hokejistů na MS v Drážďanech:
Brankáři: Roman Handl, Dan Brabec, Ondřej Jirkův.
Obránci: Michal Šimo, Vladimír Kameš, Pavel Strýček, Patrik Šebek, Petr Kafka, Luděk Brož, Tomáš Demel, Milan Toman.
Útočníci: Jan Besser, Martin Vozdecký, Marek Loskot, Petr Tenkrát, Jakub Čuřík, Jan Buchtele, Zdeněk Kubica.