Hokejový útočník Martin Látal dvěma góly oslavil jubilejní 400. start v extralize a pomohl Mladé Boleslavi k výhře nad Chomutovem. Osmadvacetiletý hráč ale o své „kulatém" zápase neměl ani tušení, i proto ho po utkání těšila hlavně skutečnost, že týmu pomohl ve třetí části otočit výsledek. Středočeši tak navíc bodově odčinili i páteční debakl 0:9 na ledě pražské Sparty.

„Řekli jsme si, že na zápas na Spartě zapomeneme. V sobotu jsme si k tomu něco řekli, trochu ostřejšího, ale více jsme to nerozebírali. Menší bouřka musela přijít. Věděli jsme ale, že nás čeká další zápas. Zůstalo to v kabině a naštěstí jsme vyhráli," řekl Látal po utkání, které Bruslařský klub vyhrál díky obratu ve třetí třetině 4:2.

V O2 areně Mladoboleslavští prožili jeden z nejhorších zápasů svých kariér. „Neměli jsme tam vůbec nic, puky odskakovaly a my jsme nejezdili jako normálně. Stane se to a jim tam navíc spadlo úplně všechno. Výsledek byl strašlivý. Dokázali jsme se ale semknout a ukázali jsme, že máme koule. Občas je dobré si sednout na zadek, ale takový výprask už bylo moc," uvedl Látal.

Středočeši ukázali svoji sílu ve třetí třetině. Ve 43. minutě inkasovali druhý gól a prohrávali 1:2. Poté ale dokázali duel díky brankám Látala otočit. „První gól byla výborná práce celé pětky. Lencik (Radan Lenc) to výborně hodil na branku, odrazilo se to a mně se podařilo puk trefit ze vzduchu do zad brankáře," řekl Látal k situaci ve 49. minutě.

O devět minut později překonal gólmana Jána Laca podruhé. „Byla to parádní akce Petra Vampoly, který projel celé hřiště. Mohl zakončovat už sám, ale rozhodl se to ještě vyšperkovat. Dal mi to mezi kruhy a já to trefil k tyčce," ocenil přihrávku svého centra. Zápas přitom v té době směřoval do prodloužení. „Bylo to 2:2 a čekalo se, kdo udělá chybu. My jsme aktivitou a poctivou prací zápas zvládli," radoval se.

Hráči i trenéři Mladé Boleslavi sice často mluví o tom, že po velkých změnách v kádru v létě není hra Středočechů ideální, v tabulce jsou ale třetí. „Jsme vděční, že jsme tam, kde jsme. Osobně cítím, že některé zápasy jsme vyhráli se štěstím. Chce to čas. Přišla spousta nových kluků, teď nám vypadli další dva zranění. Je složité poskládat tým a my jsme rádi za každý bod. Uvidíme, jak to půjde dále," dodal Látal.