„Martin Semrád nastoupil, aniž by měl na svazu zaregistrovanou smlouvu. Martin je hráčem Motoru a hostuje letos v Táboře, k nám má vyřízené střídavé starty, potud je vše v pořádku. K tomu ale musí být na svazu ještě registrace smlouvy, a to jsme si bohužel nepohlídali," uvedl na klubovém webu provozní ředitel Petr Sailer.

Semrád ani v jednom utkání nebodoval, nicméně i tak za jeho starty Motor dostal trest. „K dodatečné registraci jeho smlouvy nedošlo a za to teď musíme pykat. Je to v zásadě maličkost, která na zápasy nemá žádný vliv, bohužel regule jsou v tomhle jasné a přísné. Je to pro nás velké ponaučení do budoucna," dodal Sailer.

V minulé sezoně první ligy se dopustilo podobné chyby Kladno, jež v závěru základní části přišlo o druhé místo pro play-off, na něž se posunuly právě České Budějovice. Také tentokrát kontumace zahýbaly pořadím na samotném čele soutěže, kde Motor ztratil vedení. Staronovým lídrem je Slavia Praha, jež má stejně bodů jako Kladno. Motor je aktuálně o bod zpět. Benátky, kterým se s výjimkou domácího utkání se Slavií v posledních sedmi kolech přestalo dařit, si polepšily o dvě příčky na osmou.