Samostatná krajská soutěž hokejistů do dvaceti let se v novém ročníku nedočká své realizace. O budoucím působení týmů nejstarší mládežnické kategorie po nedávno schválené plošné reorganizaci mládežnických soutěží ale stále ještě není zcela jasno. Vedení krajského svazu nadále jedná s kluby.

Vedení českého hokeje začátkem března zrušilo ligu juniorů a krajské soutěže stejné kategorie i dorostu. Krajský svaz od té doby hledá řešení, jak od nové sezony uspořádat soutěže, aby právě junioři a dorostenci našli uplatnění.

Samostatná soutěž hráčů do dvaceti let, která se vedení svazu zamlouvala jako nejlepší varianta, se nesetkala s dostatečným zájmem v klubech. Pro se jich v anketě vyslovilo pouze šest, včetně jednoho spadajícího pod Prahu. Svaz přitom při vyhlášení nabídky soutěže „dvacítek“ stanovil minimální počet účastníků na osm.

Ilustrační foto.
Jak snížit spotřebu auta? Není to složité, těmto mýtům ale nevěřte

„Některé kluby rovnou avizovaly, že juniorský tým nejspíše doplní a přihlásí do soutěže mužů,“ sdělil Deníku Jakub Král, předseda sportovně-technické komise Středočeského krajského hokejového svazu. Naznačil zároveň, jakým směrem se v současných dnech ubírají jednání. „Nyní nabídneme týmům možnost podání přihlášky do krajské soutěže mužů,“ přiblížil Král, jak chce svaz klubům a hráčům nahradit zrušené soutěže.

Ani zařazení do krajské soutěže dospělých ale není zcela bez komplikací. Přinese otázku, co s vysokým počtem účastníků. Jedním z možných kroků je podle šéfa STK rozšíření krajské ligy na šestnáct týmů. „Vedlejším efektem by bylo i rozvíření stereotypu současného herního systému krajské ligy, po kterém volá stále více hlasů,“ přidává Jakub Král další možný dopad.

O novém modelu, který by ligu zpestřil a zatraktivnil, budou kluby jednat na společné schůzce svolané vedením svazu na tento čtvrtek. I když pro svaz bylo prioritou nabídnout soutěž s návazností na kategorii mužů, tak Jakub Král rozumí tomu, že se některé kluby vydaly cestou béčka dospělých. „Nemusí pak řešit věkové omezení a pro následující sezonu znovu problém s počtem hráčů. Další problematika je samozřejmě financování takového týmu. Nyní tedy musíme na situaci zareagovat a společně s kluby najít vhodný model soutěží,“ uzavřel Král.

O podobě soutěží by mělo být jasno nejpozději do tradičního předsezonního aktivu klubů, konaného na přelomu května a června.

Kde řeší budoucnost juniorů: HC Benátky n. Jiz., SK Sršni Kutná Hora, HC Rytíři Vlašim, HC Rakovník, TJ Slavoj Zbraslav, HC Příbram, HK Kralupy n. Vl., HC Spartak Žebrák, SC Kolín, Slavoj Velké Popovice, PZ Kladno

Jubilejního návštěvníka s číslem 60 000 000, pana Vlastimila Čermáka, přivítali ředitel zoo Miroslav Bobek a náměstek primátorky hl. města Prahy Petr Dolínek.
Zoo Praha přivítala 60-ti miliontého návštěvníka