HC Benátky nad Jizerou – Motor České Budějovice 3:2

Svěřenci kouče Filipa Pešána doma hostili budějovický Motor. Šlo o souboj desátého týmu tabulky proti dvanáctému. V případě výhry mohli domácí nejen odskočit Motoru o sedm bodů, ale v případě příznivých výsledků dokonce poskočit na play-offové osmé místo. A to se nakonec také povedlo – Benátky vyhrály, Ústí a Šumperk nikoliv.

Benátky ale během zápasu dvakrát prohrávaly. Na Skuhravého gól ze třetí minuty odpověděl bleskově dělovkou od modré domácí obránce Daniel Špaček. Do vedení šli pak opět hosté – také to byla střela od modré. Tu ve 12. minutě vyslal ex-boleslavský Jaroslav Kasík.

I na ní ale dokázaly Benátky najít odpověď. Dvě minuty po polovině zápasu poslal o tyčku puk za Kůdelova záda další hráč s boleslavskou minulostí, a sice Jan Plodek. Ten mohl přidat i svůj druhý gól, ale trestné střílení ve třetí třetině neproměnil.

Vadit mu to nakonec nemuselo. Stalo se to totiž za stavu 3:2 pro Benátky, neboť na Plodkův gól navázal vítěznou brankou za minutu a půl Matěj Psota.

HC Slovan Ústí nad Labem – BK Mladá Boleslav 3:6

Také Boleslav v Ústí dvakrát prohrávala, ale vždy dokázala srovnat a pak spustila kanonádu.

Za domácí chtěl vyučovat Přeučil, ale to se přepočítal. Na jeho vedoucí gól odpověděl Roman Němeček – obránce Boleslavi, který k Jizeře přišel právě od Labe.

Ještě jednou šel v souboji rivalů do vedení domácí celek Lvů. Z levého kruhu uzavřel brankový účet prvního dějství Tomáš Vávra.

To na druhou budou chtít domácí asi hodně rychle zapomenout. Boleslavští jí totiž vyhráli 5:0 a rozhodli tak o své výhře v zápase. Postupně se trefovali Klimenta, Broš, Mikulík, Starý a Výborný. Druhý a třetí gól dělilo 57 vteřin, pátý s posledním pak jenom 33.

Domácí vyhráli první a třetí třetinu, ale k ničemu jim to nakonec nebylo. Tu závěrečnou 1:0, neboť posledním střelcem zápasu se stal ve 49. minutě Daniel Boháč. Také útočník Ústeckých Lvů zaznamenal gól do sítě svého bývalého klubu.