Boleslav nezačala tak divoce jako v pondělí. I tak první třetinu vyhrála bombou Stříteského 1:0.

Tornádo zafučelo po přestávce. Během pouhých 154 vteřin bylo hotovo!

Nejprve přesně dorážel Pospíšil, pak Lenc zakončil krásnou přihrávku Orsavy a nakonec se nikým neobtěžován projel do pásma rychlík Látal, položil si beka a nedal Lacovi šanci - 0:4. 

Čtěte také: Fičák na úvod předkola, Boleslav devastovala pirátský škuner

Nejlepší brankář MS 2012, kde dovedl Slováky ke stříbru, prožíval další večer hrůzy. Snažil se, skákal, leccos chytil, ale na lehkost boleslavských hráčů neměl patrony ani on.

Nakonec se jeho totálního pokoření dočkal i hrdina pondělního večera Tomáš Hyka. Tenhle chlapec už opravdu dorůstá do pozice české hvězdy. Jeho otočka kolem obránce a následné bekhendové zakončení připomínalo manévry těch největší hvězd, Jágra nebo Malkina.

„Chtěli jsme vyhrát jeden zápas a vyhráli jsme dva. Je to výborné. Lepí nám to, na co sáhneme, to nám tam spadne. V bráně jsme podpořeni výborným Maxwellem. Hrajeme jednoduše, vychází nám rychlé protiútoky, máme na to vhodné hráče," liboval si jeden z hrdinů série Tomáš Hyka.

Skóre pak po ráně Žejdla narostlo až na kanára, tedy 0:6, ale poslední slovo patřilo domácímu Tomicovi, který ale bolest Chomutova moc nezmírnil.

„Boleslav hraje jednoduše, každý zápas má snad osm přečíslení a takhle se hrát nedá. Nehrajeme náš systém," kroutil hlavou útočník Pirátů Ivan Huml. „Je to smutné. Celou sezonu jsme se na to připravovali a pak dvakrát podáme výkon, který vůbec není hodný play off."

Krušnohorci si vylámali zuby na brankáři Maxwellovi. V úvodní bitvě o čtvrtfinále zasypali zámořského gólmana 46 střelami, ale ujala se jen jedna. Stejně jako v pondělním duelu. 

"Chtěli jsme lépe bránit, protože jsme v prvním zápase dostali hodně gólů. První třetina tomu odpovídala, ale ve druhé jsme udělali chyby, které Mladá Boleslav využila. Soupeř byl rychlejší, přehrával nás a zaslouženě vyhrál," uznal trenér Chomutova Vladimír Růžička starší.

"Věděli jsme, že to bude těžké, protože Chomutov bude chtít něco změnit. Dali jsme první gól, který byl důležitý. Věřili jsme si. Stav 2:0 v sérii je příjemný, ale nic není hotovo. Musíme se připravit na domácí zápasy," nabádal kouč František Výborný.
Třetí duel v Mladé Boleslavi je na programu ve čtvrtek, případný čtvrtý zápas se odehraje v pátek.

Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 1:6 (0:1, 0:4, 1:1)

Branky a nahrávky: 50. Tomica (Vondrka, Valach) - 10. Stříteský (Klepiš, Hyka), 23. Pospíšil (Vampola), 24. Lenc (Musil, Orsava), 26. M. Látal (Urban), 35. Hyka (L. Pabiška, Jan Hanzlík), 41. Žejdl (Orsava, Kurka). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Bláha, D. Hynek. Vyloučení: 7:3. Využití: 0:1. Diváci: 4833. Stav série: 0:2.

Chomutov: J. Laco - Rutta, Skinner, Flemming, Dlapa, Valach, J. Mrázek, od 41. navíc L. Chalupa - Vondrka, Huml, Tomica - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Koblasa, Kämpf, Poletín - Račuk, D. Kaše, Hlava. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Mladá Boleslav: Maxwell - Stříteský, Štich, Kurka, Jan Hanzlík, Hrdinka, Kučný - Hyka, Musil, Lenc - Orsava, Klepiš, Žejdl - M. Látal, Urban, Pacovský - L. Pabiška, Vampola, Pospíšil. Trenéři: F. Výborný a Žabka.