Olomouc - Mladá Boleslav 2:4

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v 41. kole v přímém souboji o 11. místo na ledě Olomouce 4:2, když v závěrečné třetině otočili nepříznivý stav 1:2. Dvěma góly se postaral o obrat útočník Tomáš Hyka. Středočeši venku vyhráli třetí z posledních čtyř zápasů a přiblížili se na rozdíl bodu desáté Plzni. Olomouc vyšla naprázdno po předchozích třech výhrách v řadě.

"Týmovým výkonem, dobrou prací celého týmu, jednoduchostí a bojovností jsme to ve třetí části zvládli, za což týmu patří pochvala. Je vidět, že síla a charakter v kabině je. Pro nás jsou to důležité body," pochvaloval si asistent trenéra Mladé Boleslavi Boris Žabka.

Hosté vstoupili do utkání s velkou chutí, Hyka si nabruslil do střelecké pozice a už ve 14. vteřině prověřil Konráda. Na druhé straně po Holcově akci zakončoval Rác, ale střela mu nesedla. Ve čtvrté minutě se radovali Mladoboleslavští. Kurkovo nahození Kurky od modré čáry tečoval Látal a Konrád byl bez šance.

V 16. minutě měl na hokejce vyrovnání Tomáš Mikúš, jehož při přečíslení dvou na jednoho vyzval přesným pasem Rác, ale přestřelil. V závěru úvodního dějství se ale Hanáci dočkali. Při Voráčkově vyloučení nahodil puk na branku Škůrek a hostující bek Stříteský nešťastně tečoval puk Maxwellovi mezi nohy. V dalším střídání ještě vypálil těsně nad domácí Fořt.

Ve druhé části drželi své celky brankáři. Maxwell chytil šance Knotka i Houdka, na druhé straně si Konrád poradil s příležitostmi Stříteského i Hyky. Ve 32. minutě už ale poslal Olomouc do vedení Burian, když se důrazem prosadil před brankou. V závěru druhé dějství hráli hosté dvě přesilovky, ale Olomouc se ubránila.

Závěrečné dějství patřilo Bruslařskému klubu. Ve 46. minutě Hyka nejprve zavezl puk do útočného pásma, po kombinaci spoluhráčů Jonáka s Musilem se pak objevil i v zakončení a vyrovnal. A první pětka Mladé Boleslavi řádila dál. Ve 49. minutě našel Musil opět Hyku, který otočil stav. Olomouc málem srovnala ve 52. minutě, ale Laš trefil jen tyčku. Další možnost domácích nevyužil v přesilové hře Vlach a v 58. minutě dovršil výsledek z trestného střílení Musil.

"Bohužel jsme nedokázali ve třetí třetině dobře bránit střední pásmo a Mladá Boleslav nás za to potrestala. Oni vytahovali hodně útočníky, protečovávali to do naší třetiny a tam už jsme měli zmatek. Škoda, že jsme vedení ve druhé části nenavýšili, šance jsme tam měli," řekl olomoucký obránce David Škůrek.