HC Škoda Plzeň – BK Mladá Boleslav 1:2

Skvěle! Hokejisté Mladé Boleslavi zvládli přímý souboj o deváté místo na ledě Plzně, kde vyhráli škodovácké derby po gólech Hyky v oslabení a Urbana. Za domácí sice ještě zkorigoval v závěru Kadlec, ale Bruslaři už těsné důležité vedení uhájili a vezou si tři body.

„Předvedli jsme zodpovědný týmový výkon podpořený dobrým výkonem gólman. Čekali jsme, že budou rozhodovat jedna dvě chyby," hodnotil po zápase hostující kouč Boris Žabka. A pokračoval: „My jsme chtěli dobře bránit střední pásmo a čekat na chyby soupeře. To se nám povedlo, i když ve druhé třetině byla pasáž hry, kdy jsme se nechali strhnout a hráli jsme nahoru dolu. Rychle jsme se ale vrátili k tomu, co jsme chtěli hrát."

Domácí vstoupili do utkání aktivněji, ale pozorně bránicí hosté je do šancí nepouštěli. Mladoboleslavští se ubránili i během vyloučení Urbana a Indiánům nevyšla ani další přesilová hra ve 13. minutě. Ve vlastním oslabení jim totiž ujel Hyka, gólman Machovský sice jeho střelu zastavil, ale dojíždějící Stach v pádu nešťastně srazil puk do vlastní sítě. Strážce branky Středočechů Maxwell naopak zastavil pokusy Kubalíka a Kratěny.

Hosté v závěru úvodní části promarnili přesilovku, ovšem ve 23. minutě opět zahrozili ve vlastním oslabení. Při přečíslení dvou na jednoho vypálil Lenc po přihrávce Klepiše nad. Poté domácí nezužitkovali krátkou početní výhodu pět na tři, když v dobré pozici nestačil pořádně zakončit Stach, a ve 27. minutě na druhé straně po dlouhém pasu Stříteského nepřehodil rozjetý Musil levý beton Machovského.

Před polovinou zápasu zaváhal při rozehrávce přesilovky Klepiš, osamocený Kubalík však z mezikruží netrefil branku. Následně tempo opadlo a Indiáni se jen s obtížemi prosazovali přes hosty pečlivě střežené střední pásmo. Až před koncem druhé třetiny si domácí vynutili nápor, ale Maxwell chytal spolehlivě a poradil si i s šancí Koreise.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky udeřilo na druhé straně, když z levého kruhu nenápadnou střelou trefil Urban přesně levý horní roh branky a zvýšil na 2:0. Domácí trenéři ve snaze korigovat skóre stáhli hru na tři útoky. Hosté ale hrozili z brejků. Bombu Hanzlíka ve 45. minutě stačil Machovský vyrazit a z protiútoku neprostřelil z prostoru mezi kruhy Pulpán Maxwella.

Kanadský gólman podržel svůj tým i v 51. minutě, kdy při vyloučení Orsavy kryl střely Kratěny a Lva z bezprostřední blízkosti. V 57. minutě fauloval Vampola a Kadlec při power play tvrdou střelou z levé strany rychle snížil. Krátce před sirénou však neuspěl zblízka Kubalík a hosté slavili důležitou tříbodovou výhru.