„Nechceme už mít tolik vyloučených, naopak musíme zlepšit defenzívu. Stále máme, na čem pracovat, doufám, že to vylepšíme a vyhrajeme," nevzdává v rozhovoru pro klubový web boj o postup Martin Látal, jehož tým má ještě k dispozici domácí odvety s oběma rivaly.

Právě boleslavský rychlík s šestadvacítkou na zádech měl po jednom ze svých typických výpadů poslední slovo v gólově hodně divoké úvodní třetině čtvrtečního utkání. Z vyrovnání na 3:3 ale svěřenci trenérů Výborného s Jelínkem nevytěžili zhola nic, ve zbylém čase už pálili do sítě pouze seveřané, vždy dvakrát v každé třetině.

Växjö - Ml. Boleslav 7:3 (3:3, 2:0, 2:0) Branky a nahrávky: 1. R. Rosén (Murphy), 3. Josefsson (Marklund, Froberg), 12. C. Rosén (Böhm, Marklund), 34. Platt (Böhm), 39. Hillding (Netterberg, Everberg), 46. Platt (Murphy, R. Rosén), 49. C. Rosén (Netterberg, Kiiskinen) – 9. Pacovský (Klepiš, Tarkki), 11. Urban (Vampola, Látal), 19. Látal (Stříteský). Vyloučení: 4:6, navíc Hennessy (VAX) 10 minut OT - Štich (MBL) 5 + do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 2685.

„I když se nám podařilo vyrovnat, Lakers nás přehrávali," řekl po utkání Látal. Přiznal zároveň, že také druhé utkání v mezinárodní soutěži bylo pro jeho tým velkým krokem do neznáma. „Moc jsme nevěděli, co od zápasu čekat, protože v Champions league a proti takovému týmu jsme hráli poprvé. Nechceme se na to ale vymlouvat, byla to pro nás dobrá zkušenost, ale domácí hráli opravdu dobře. Lakers patří mezi nejlepší týmy ve Švédsku, a to o něčem svědčí," dodal.

Odmítl, že by se pod výkonem Středočechů podepsaly i tak trochu bojové podmínky. „Takový vliv to mít nemohlo, protože jsme se před zápasem normálně vyspali," nevymlouval se Martin Látal na to, že místo v hotelových postelích hráči ve Švédsku odpočívali před zápasem přímo v šatně na stadionu. Porce kilometrů za jednotlivými zápasy ho ovšem při premiérovém startu v soutěži přece jen překvapila. „Vždycky jsem si chtěl takovou soutěž vyzkoušet, ale neuvědomoval jsem si, že to obnáší tolik cestování. Na druhou stranu se člověk někam podívá a vyzkouší si, jak se hraje v ostatních ligách v Evropě, určitě je to dobrá zkušenost."

Šanci na odvetu mají Bruslaři ve svém království už v neděli od 17 hodin. „Teď už se nemůžeme na nic vymlouvat. Na odvetu se dobře připravíme," slíbil kladenský rodák.

JITKA ČECHOVÁ, LUBOŠ KURZWEIL