Bílí Tygři Liberec – BK Mladá Boleslav 4:1

Boleslav přitom nevstoupila do utkání špatně, v úvodní šanci se objevil Tomáš Hyka sám před gólmanem Lašákem. Jako první šli do vedení ale ve slavnostní náladě hrající domácí. Adam Jánošík si sjel od modré až před branku a poslal Liberec do vedení. Domácí pak byli jasně lepším týmem a další gól přišel v polovině druhé třetiny, kdy na 2:0 zvýšil Petr Jelínek.

Domácí pokračovali v pohodlné jízdě za finišem základní části i nadále. Další gól přidal ve druhé třetině Lakatoš a v 54. minutě už to po brance Bližňáka zavánělo pro hosty debaklem. Ten přeci jenom zmírnil tři a půl minuty před koncem Lukáš Žejdl, který přeci jenom odčaroval Jánu Lašákovi čisté konto.

„Myslím si, že dnešní zápas rozhodla ochota dodržovat týmovou taktiku," řekl po zápase kouč Mladé Boleslavi Boris Žabka. A pokračoval: „My jsme bohužel naháněli desáté místo, podařilo se nám to po těžkých zápasech a došlo tam asi k určitému polevení v hlavách, což se dneska projevilo. Musíme se z toho co nejrychleji dát dohromady a připravit se na předkolo."

V předkole narazí na Piráty Chomutov

Bruslaři nakonec skončili v tabulce na desátém místě a v předkole narazí na Piráty Chomutov. Rozhodly o tom až nájezdy v duelu Sparty s Plzní. Ty nakonec vyhrála v Praze právě plzeňská Škodovka, která se díky druhému bonusovému bodu dostala na stejný bodový zisk s Boleslaví. Bodový poměr vzájemných zápasů byl sice mezi oběma „Škodovkami" šest ku šesti, ale díky lepšímu skóre o jeden jediný gól nakonec připadlo deváté místo a Vítkovice jako soupeř pro předkolo Plzni.

Klání o dvě volná místa ve čtvrtfinále začnou už v pondělí 6. března. Předkolo hrané na tři vítězné duely skončí nejdříve ve čtvrtek 9. března a nejpozději v neděli. Čtvrtfinále, od kterého se hraje už na čtyři vítězství, odstartuje v pondělí 13. března a vyvrcholí nejpozději v neděli 26. března.

Semifinále startuje ve středu 29. března a o finalistech se rozhodne nejpozději v úterý 11. dubna. Boj o titul začne ve pátek 14. dubna a nový šampion bude korunován nejdříve v středu 19. dubna a nejpozději týden nato.

Branky a nahrávky: 10. Jánošík (L. Krenželok), 29. P. Jelínek (Bartovič), 37. Lakatoš (Bulíř, Radivojevič), 54. Bližňák (Vantuch) - 57. Žejdl (Klepiš, Bernad). Rozhodčí: Hribik, Pražák - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 2:2. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 7500 (vyprodáno).

Sestavy:
Liberec: Lašák - Pyrochta, Derner, Havlín, Jánošík, Plutnar, Kolmann - Bartovič, P. Jelínek, L. Krenželok - Lakatoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, Plodek, Svačina - J. Stránský, Bližňák, Vantuch - od 41. navíc Ordoš. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Mladá Boleslav: Halász - Kurka, Jan Hanzlík, Bernad, Štich, Holub, Voráček - Hyka, Musil, Lenc - Orsava, Klepiš, Žejdl - M. Látal, Urban, Pacovský - L. Pabiška, Vampola, Jonák. Trenéři: F. Výborný a Žabka.