Hokejisté extraligového nováčka z Mladé Boleslavi zahájili přípravu na ledě. K týmu se poprvé od květnového podpisu smlouvy připojil slovinský reprezentační obránce Mitja Robar, jenž v únoru startoval i na olympijských hrách v Soči. Středočeský klub zkouší také jeho krajana Luku Vidmara, který v devět let působil v zámoří v juniorských, univerzitních a nižších soutěžích.

„Mitja je zkušený kluk, už jsem ho trénoval. Je to hráč, který prošel mistrovstvím světa, zahrál si na olympiádě a má dobrá čísla. Řekl jsem mu, že musí čekat, že tu na něj bude tlak," uvedl trenér František Výborný na adresu Robara, který odehrál poslední dvě sezony v německém Krefeldu.

Osmadvacetiletého obránce Vidmara osobně nezná. „Je na něm vidět, že má za sebou historii ze zámořských soutěží. Uvidíme, jak se nám bude líbit," doplnil zkušený kouč, jenž v minulosti vedl Jesenici i slovinský národní tým.

Zatímco v útoku klub nadále spoléhá na zkušené Davida Výborného či Michala Broše a ofenzivní řady spíše jen doplnil, mnohem větší řez provedl v obraně. Oporami mají být Matěj Stříteský z Litvínova či Milan Hruška z Vítkovic.

„Defenziva bude skoro úplně nová. Myslím, že kluci už se trochu adaptovali během letní přípravy, ale nejtěžší úkol nás samozřejmě čeká teď na ledě. Musíme dát dohromady trojice a pětice. Některé dvojičky už jsou dané z minulosti, ale i tak máme různé možnosti. Chceme, aby si všechno sedlo," podotkl Výborný.

Zkušený kouč chce využít euforie z postupu, ale cíle zatím nekonkretizuje. „Chtěl bych, abychom nezklamali lidi, nabídli jim dobrý hokej a drželi se míst, která jsou příjemná. Ale to je ještě daleko a nemá cenu o tom mluvit," dodal Výborný.

Středočeši v přípravě odehrají jedenáct zápasů, první je čeká 5. srpna, kdy se představí v Pardubicích. V polovině srpna odehrají turnaj v Martině, generálkou na extraligu pak bude zápas v německém Wolfsburgu týden před startem domácí nejvyšší soutěže.