Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 6:4

Hokejisté Liberce porazili v 18. kole extraligy Mladou Boleslav 6:4 a vedou tabulku už o čtyři body před Plzní a Spartou. Bílí Tygři bodovali posedmé za sebou a pošesté v této sérii vyhráli. Vítěznou trefu obstaral ve 43. minutě při vlastním oslabení Petr Jelínek.

Utkání začalo velmi svižně a první šanci měl domácí Řepík. Hosté odpověděli možností Klimenty. Velikou příležitost si v osmé minutě vypracoval hostující Pabiška, který obkroužil branku a už se téměř radoval z gólu. Schwarz, který nahradil v liberecké brance zdravotně indisponovaného Lašáka, se ale stihl bleskově přesunout.

O minutu později obral Krenželok o puk chybujícího Hyku a z mezikruží překonal poprvé Ritticha. Ve druhé polovině první třetiny se hra rozdrobila, přibylo urputných soubojů a hrálo se více v rozích a středním pásmu.

Druhá třetina byla na góly bohatá a padlo jich celkem šest. Brankostroj začal ve 24. minutě hostující Jarůšek, který zužitkoval přesilovku. O tři minuty později strhl vedení na stranu hostí Urban, který oklamal Dernera a krásnou střelou pod horní tyčku nedal Schwarzovi šanci. Domácí odpověděli velice rychle, ve 29. minutě po pěkné kombinaci zblízka vyrovnal Řepík.

Hned o minutu později obral Pabišku o puk Lakatoš a zblízka překonal Ritticha mezi betony. Odpověď hostů přišla za minutu, když po nedorozumění v liberecké obraně se ocitl tváří v tvář Schwarzovi Hruška a vyrovnal na 3:3. Ve 33. minutě byl vyloučen na pět minut a do konce utkání Žejdl a domácí dlouhou přesilovku využili. Na modré čáře napřáhl ve 36. minutě Ševc a tvrdou střelou dostal Bílé Tygry znovu do vedení.

Hosté mohli vyrovnat na začátku třetí třetiny v přesilovce, ale chybovali. Vyhozený puk dojel Jelínek, posunul si ho pod tělem vyjíždějícího Ritticha a pak bez problémů zakončil do prázdné branky. „Přeskočilo to hůl jejich bekovi, gólman vyjel, tak jsem přemýšlel, co udělat. Snažil jsem se to prostrčit a vyšlo to. Udělal jsem to, co jsem chtěl. Boleslavi dneska ty přesilovky moc nešly," prohlásil Petr Jelínek.

Ve 49. minutě se prodral před Ritticha Bakoš, v pádu přihrál Valskému, ale hostující brankář jeho pokus zlikvidoval. V 53. minutě pálil Vampola, Rittich ani nereagoval, ale pomohla mu tyč. O dvě minuty později ujel Krenželok, Ritticha si doslova vychutnal a zvýšil na 6:3. Poslední slovo měli v 59. minutě hosté. Ovčačík našel na útočné modré čáře Pacovského, který překonal Schwarze.

„Z naší strany to byl hektický zápas, ale nasazení a bojovnost se hráčům nedá upřít. Bohužel jsme propadali v taktice, dělali jsme chyby a možná jsme měli i trochu smůly. Soupeř ale hrál agresivně, chyby si vynutil a vyhrál zaslouženě," řekl asistent trenéra Mladé Boleslavi Marian Jelínek.