Mladá Boleslav po porážkách v úterý na ledě Junosti Minsk (3:4) a ve čtvrtek ve Växjö (3:7) chtěla oživit šance na první místo a už v 41. vteřině vedla po Pospíšilově trefě. Ještě v úvodním dějství ale otočili stav Fröberg a Američan Hennessy.

Přes šance na obou stranách se skóre změnilo znovu až před koncem běžné hrací doby. V 57. minutě ještě brankáři Erikssonovi pomohla po Hykově pokusu tyč, ale v čase 59:01 v přesilové hře umocněné odvoláním brankáře Lukáše vyrovnal Jakub Orsava. V nájezdech sice na úspěšný pokus Pacovského dokázal odpovědět Platt, ale ve čtvrté sérii rozhodl Lenc.

„Je pro nás velice pozitivní, že jsme dokázali porazit tak skvělý tým, jako je Växjö," cenil si výsledku trenér František Výborný. Za pozitivum označil, že jeho tým dokázal proti kvalitnímu soupeři postupně odhodit úvodní respekt a zlepšovat se. „Tím, jak jsme se v závěru dokázali vyhecovat, jsme se ale zase ukázali jako ta Boleslav, kterou známe z loňské sezony. To je pro nás velké pozitivum. Takových zápasů bych bral mnohem víc, protože to je přesně to, co může hráče někam posunout."

Závěrečné utkání ve skupině odehrají Středočeši proti týmu z běloruské metropole v úterý 9. září.

Ml. Boleslav – Växjö Lakers 3:2 SNTřetiny: 1:2, 0:0, 1:0 – 0:0.
Branky a nahrávky: 1. Pospíšil (Klepiš, Hyka), 60. Orsava (Vampola, Trončinský), rozhodující sam. nájezd Lenc – 6. Fröberg (Netterberg), 19. Hennessy (Reddox, Everberg). Rozhodčí: Piragič (Chorv.), Hradil – Špůr, Tošenovjan (všichni ČR). Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. Diváci: 1866.
Boleslav: Lukáš – Trončinský, Štich, Voráček, Stříteský, Kurka, Hanzlík, Pastor, Kučný – Vampola, Urban, Pacovský – Pospíšil, Hyka, Klepiš – Lenc, Žejdl, Orsava – M. Látal, Musil, Pabiška. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Tabulka skupiny L:1. Växjö ⋌2 1 0 1 0 9:6  4
2. Junosť Minsk ⋌1 1 0 0 0 4:3  3
3. Mladá Boleslav ⋌3 0 1 0 2 9:13 2