Hokejisté Třince v dnešním utkání 38. kola extraligy doma selhali v roli favorita a po rozpačitém výkonu prohráli s Mladou Boleslaví 0:3. Středočeši rozhodli drtivým úvodem a dvěma slepenými góly, které v třetí minutě během devíti vteřin vstřelili Jakub Klepiš a Pavel Musil. Mladá Boleslav v Třinci vyhrála po dvou letech a první nulou v sezoně jí k tomu pomohl Brandon Maxwell.

Domácí do utkání vstoupili v podstatě s dvougólovým handicapem. Než se stihly na ledě prostřídat všechny formace, hosté po 140 sekundách vedli už 2:0. Extřinecký Klepiš nejprve střelou z pravého křídla procedil Hrubcovi puk na bližší tyč. "Lhal bych, kdybych tvrdil, že jsem tam mířil. Obvykle v těch situacích přihrávám, tak jsem jednou vystřelil, a možná jsem tím překvapil i gólmana," řekl Klepiš.

Přímo po buly ve středovém kruhu hosté založili další akci, na jejímž konci Musil zakončil přečíslení dva na jednoho přesným švihem nad Hrubcovu lapačku. "Ani nevím, jestli jsem si předtím sáhl na puk. Maximálně to byly tři střely, dva góly," řekl třinecký brankář Šimon Hrubec.

Favorit se úvodní šok marně pokoušel vypudit z hlavy. Třinec se snažil o tlak, ale v útoku postrádal přesnost i klid. Když se Adamský ve 13. minutě prohnal až před Maxwella, vypálil nad. "Máme dost silný tým, abychom na takový vývoj uměli reagovat, ale Maxwell dnes chytal skvěle," ocenil svůj protějšek Hrubec.

Domácí dnes očividně nebyli vůbec ve své kůži a jejich křeč mohl v úvodu druhé části umocnit Musil, ale puk po jeho teči do protipohybu gólmana těsně minul odkrytou část branky. Snahu o nátlakovou hru si Třinec komplikoval vyloučeními, jež ho brzdila v rozjezdu. Boleslav vyčkávala na brejky a její chvíle znovu přišla v 33. minutě: Lenc po rychlé akci poslal z levé strany kotouč vzduchem na Hyku, který ho obratně sklepl za gólmana.

"Dnes jim tam napadalo všechno. Oni jsou silní v přechodu ve středním pásmu a to nás dnes stálo tři body," prohlásil Hrubec.

Malátně působící Oceláři na soupeře naposledy udeřili na začátku třetí části. Adamský ale trefil tyčku a náznak tlaku se definitivně rozplynul s nevyužitou přesilovkou pět na tři, v níž za 84 sekund na Maxwella neletěla těžká střela. Kane pak ještě znovu zazvonil na tyčku, ale to už se Třinec znovu propadal do beznaděje. "Sehráli jsme dobré týmové utkání. Dobře nám chytal brankář, dobře jsme hráli oslabení, byli produktivní," řekl Klepiš.

Lídr extraligy doma po sérii šesti vítězství nebodoval, připsal si třetí prohru z posledních čtyř kol a do kabin ho diváci vyprovodili naštvaným pískotem.

"Měli jsme parádní úvod. Spadly nám tam dva rychlé góly za sebou, myslím, že to asi rozhodlo zápas. Naskytly se nám dvě situace, měli jsme v nich i trošku štěstí, a dali jsme dva góly," shrnul Klepiš.