BK Mladá Boleslav – Berounští Medvědi 0:3

Zápas blbec. Tak lze stručně popsat utkání z pohledu Mladé Boleslavi, která doma podlehla berounským Medvědům a to dokonce 0:3. Bruslaři soupeře hlavně v první třetině výrazným způsobem přestříleli, nebylo jim to ale nic platné.

V polovině zápasu Berounští utkání během pár minut zvrátili ve svůj prospěch a domácí ani vzdor velké snaze nedokázali s výsledkem nic udělat.

Boleslavští hokejisté měli v první třetině více ze hry, těžko je ale označit vyloženě za lepší, protože oč si oni lépe vedli v útoku, o to ostražitější byli Medvědi v obraně. Podstatným způsobem je držel i brankář Kůdela, kterého Toman prověřil ostrou střelou z kruhu. Povedený ťukes předvedli i Chaloupka s Demelem, boleslavský útočník ale v rozhodující fázi dostal kotouč na brusle a nedokázal pohotově zakončit.

Kontrovat se pokoušel Havel, který se s pukem protlačil až před Willa po zaváhání domácích obránců. Minul. O chvilku později si už Šmach dokázal pohlídat Poláka, a tak z toho tentokrát nebyla ani střela. Přes Krejčího se následně protlačil Nouza, svou kličku ale nedotáhl do konce. Zajímavou souhru předvedl ten samý hráč i v závěru třetiny, kdy si slušně porozuměl s nejnovější posilou Boleslavi Padělkem. Ten ale netrefil.

Druhá perioda se vyvíjela v podobném duchu jako ta první. Akcie Berouna držel vysoko především brankář Kůdela, který v krátkém sledu zneškodnil střely Loskota, Nouzy i Padělka.

Zvrat nastal přesně v polovině zápasu, kdy se dva berounští hráči vydali proti jedinému boleslavskému. Tenhle požár ještě dokázali Boleslavští uhasit, zvlášť díky rychle se vrátivšímu Pabiškovi. Následující zmatek už ale Bruslaři neukočírovali a ležícího Willa přehodil Jan Dresler.

Pak přišly ještě góly Bárty a branka Hošťálka  ze třetí třetiny. Boleslavský tlak pomalu přecházel v křeč a nakonec se domácím nepodařilo odčarovat kouzlo famózně chytajícího Kůdely ani v jednom případě.

Branky a nahrávky: 30. Dresler (Klhůfek, Karpov), 37. Bárta (Hrdel, Karpov), 44. Hošťálek (Čurda, Krejčí). Rozhodčí: Würtherle – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1980.
Boleslav: Will – Kasík, Pojkar, Toman, Němeček, Bohunický, Jindra, Šmach, Chaloupka – Nouza, D. Vrbata, Padělek – Pabiška, Výborný, Kafka – Rys, Demel, Koudelka – Lenc, Loskot, Koudela.

SK Kadaň – HC Benátky nad Jizerou 4:3

Smolný závěr zápasu prožily Benátky v Kadani. Nejprve se podařilo Jonákovi dvě minuty před koncem srovnat na 3:3. Remízu ale Benátky neudržely. 27 vteřin před koncem ale odmítl remízu exboleslavský Nikola Gajovský, jehož trefa znamenala tři body pro Kadaň.

Branky a nahrávky: 34. Hafenrichter (Prošek, Bartejs), 37. Gajovský (Jíra, Lučka), 48. Ton (Hanták, Seman), 60. Gajovský (Jíra, Hafenrichter) – 39. Štich, 44. Jonák (Bortňák), 59. Jonák (Chlapík, Plodek). Rozhodčí: Zubzanda – Zavřel, Šír. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0.
Benátky: Vošvrda – Kolman, Moravec, Jánošík, Štich, Vitásek, Jaroměřský, Ulrych, Šimek – Klimt, Skořepa, Bortňák, Jonák, Plodek, Chlapík, Kopic, Král, Maďar, Liška, Jech, Vařecha.

JITKA ČECHOVÁ, JAROSLAV BÍLEK