Ze dvou domácích víkendových zápasů potřebovali získat jeden bod. Nakonec mají tři. Hokejisté Benátek se tak i v letošní sezoně objeví ve vyřazovacích bojích ve druhé nejvyšší české soutěži.

Misi splnili hned v sobotu. Výhra 4:2 nad Litoměřicemi znamenala už po prvním ze dvou zápasů pravdy jistotu postupu mezi letošní nejlepší desítku. „Jak pro nás, tak i pro soupeře, to bylo stěžejní utkání. Bylo to o bytí a nebytí. Tento zápas pro nás dopadl velice dobře. Za tři body jsme rádi. Těší nás, že jsme se dostali do předkola play off,“ komentoval po zápase asistent domácího kouče Antonín Nečas.

Naopak Litoměřicím šance na předkolo play-off vyhasly. Před posledním pondělním kolem ztrácí na desáté místo, které aktuálně drží Frýdek-Místek, nedostižné čtyři body.

Benátky už 52. kolo v dnes hrát nebudou. Zápas poslední rundy základní části s Havířovem si totiž předehrály už v neděli.

V tom sobotním utkání zlobil domácí boleslavský odchovanec v dresu Benátek Marek Loskot. Ten ve 23. minutě otevíral skóre zápasu, čímž se ale domácí borci zaskočit nenechali. Během dvou minut skóre zápasu otočili po gólech Špačka a Mikysky. Ve 37. minutě zvyšoval na 3:1 pro domácí Černoch.

Pohodový závěr zápasu ale domácím zhatil druhým gólem v zápase Marek Loskot, který deset minut před koncem dostal hosty na jednogólový kontakt. V závěru to ještě hosté zkusili bez brankáře, ale výsledkem byla pouze čtvrtá trefa Benáteckých, o kterou se postaral Radek Prokeš.

Kouč hostů Daniel Tvrzník se pak ještě po zápase zlobil na rozhodčí: „Viděli jsme vyrovnaný zápas, bohužel se špatným koncem pro nás. To, jakým způsobem do něj dnes vstoupili rozhodčí, to mi hlava nebere. Jejich výkon budu rozdýchávat hodně dlouho. Tak jednostranně rozhodovat zápas, to jsem dlouho neviděl.“

V nedělním zápase proti Havířovu nakonec padly tři góly. Ten první do branky hostů dopravil Jan Havel, který skvěle zužitkoval přihrávku Radka Prokeše. To všechno na konci první třetiny. Pak se už ale trefovali jenom hosté. Pět vteřin před koncem druhé periody nejprve vyrovnal Daniel Štumpf. A misky vah převážil na stranu Havířova v 48. minutě David Dvořáček.

Benátky díky víkendovým třem bodům skončí po základní části na konečném osmém místě. Předkolo play-off tak zahájí doma, jejich soupeřem bude devátý tým tabulky. Ten bude znám po dnešním 52. kola – v úvahu už ale přichází pouze Přerov nebo Frýdek-Místek.

V případě postupu přes předkolo, které odstartuje již ve čtvrtek, by Benátky narazily na České Budějovice nebo Jihlavu.

Program předkola play-off WSM ligy1. zápas Benátky – 9. místo čtvrtek 16. března
2. zápas Benátky – 9. místo pátek 17. března
3. zápas 9. místo – Benátky pondělí 20. března
příp. 4. zápas 9. místo – Benátky úterý 21. března
příp. 5. zápas Benátky – 9. místo čtvrtek 23. března

* hraje se na tři vítězné zápasy