HC Benátky nad Jizerou – Slovan Ústí nad Labem 3:4 pp

Jako na houpačce se přelévalo skóre v sobotním zápase hokejové WSM ligy v Benátkách nad Jizerou. Domácí tady vedli od 6. minuty zásluhou Adama Dlouhého. Pak ale půlhodiny dávali góly jenom hosté a ve 30. minutě vedli na benáteckém ledě 3:1. Domácí hokejisté se ale nevzdali a ve třetí třetině dokázali vyrovnat. Snížení zařídil z kraje třetí periody Chlapík, vyrovnání se 276 diváků dočkalo čtyři minuty před koncem, když se dělovkou od modré prosadil Kočí. Po osmé v sezóně tak došel zápas do prodloužení, a ani v něm Benátečtí nezvrátili nepříznivou bilanci. Ve druhé minutě prodloužení rozhodl o druhém bodu pro Ústí nad Labem Vladimír Brož.

Domácí kouč Antonín Nečas po zápase řekl: „Myslím si, že to bylo kvalitní utkání první ligy. Ústí nastoupilo, hráli to, co jsme očekávali, byli velice aktivní v bruslení a v celoplošné hře. Nám se, bohužel, dvě třetiny nedařila naše hra." Ve třetí části to ale podle něj už bylo jiné kafe: „Ve třetí třetině jsme zvýšili aktivitu a podařilo se nám srovnat utkání, ale za ty předchozí dvě třetiny, co jsme předvedli, tak si nezasloužíme víc jak jeden bod."

Branky a nahrávky: 6. A. Dlouhý (Volf, Chlapík), 43. Chlapík (Štich, Volf), 56. Kočí (Plodek, A. Dlouhý) – 15. Markulinec (Zajíc, Moučka), 22. Bernad (Dalecký, Loskot), 30. Melka (Moučka), 62. Vl. Brož (J. Kloz, M. Vágner). Rozhodčí: Sýkora – Šperl, M. Jílek. Vyloučení: 4:6, navíc Špaček (BEN) 10 min OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 276.