Juniorka rakouského celku z Erstebank ligy od letošní sezóny patří do centrální skupiny MHL a v týmu má i dvojici českých obránců Polatu a Pýchu. Konfrontace se soupeřem z Rakouska bude na benáteckém zimním stadionu k viděnív pátek 16. srpnase začátkemv 18 hodin.

S rakouským soupeřem se Benátky ve své historii dosud nestřetly, a tak bude zápas s juniorským týmem Salzburgu jistě zajímavým. Tým ze střediska pod Alpami bude od letošní sezony působit v mezinárodní soutěži hráčů do 21 - ruské MHL, kde se mimo jiné střetne také s juniorkami Karlových Varů nebo maďarského Patriotu Budapešť. V uplynulých ročnících hrál záložní tým Salzburgu mládežnické soutěže v Rakousku a utkával se také s českými mančafty.

V kádru má tým EC Red Bull Salzburg II také dvojici českých hráčů, oba jsou obránci z jihu Čech. Tím prvním je Pavel Pýcha, stejnojmenný syn otce Pavla, který dlouhá léta válel v dresu Českých Budějovic v české extralize. Tím druhým českým zástupcem v Salzburgu je rovněž Jihočech a rodák z Písku Jan Polata. Přece jenom ještě dvě české zastoupení tento rakouský tým má. V útoku působí devatenáctiletý Jan Pavlů, rodák z italského Bolzana, avšak s českými kořeny. No a kvarteto uzavírá český masér Petr Hubal.

Na střídačce jako hlavní trenér udílí svým svěřencům pokyny třiačtyřicetiletý Kanaďan Derek Mayer, bývalý kanadský reprezentant a dokonce i medailový účastník olympijských her ze sezony 1993/94. Už od roku 1996 ovšem působí v Německu. Nejprve jako hráč Eisbärenu Berlín a Bad Tölz, později jako trenér juniorů v Berlíně a asistent u mužů v Norimberku. Nyní byl jmenován jako kouč nováčka MHL.

Benátečtí v přípravě prohráli zatím jen jednou

Čtyři zápasy a tři výhry. Taková je zatím bilance benáteckých hokejistů v dosavadním průběhu přípravných zápasů před novou sezonou. Jedinou porážku utrpěly Benátky hned ve svém prvním zápase proti kazašskému Kamenogorsku, jemuž ale hned v odvětě vše odplatili. Následně porazili 4:3 Litoměřice a v nájezdech také Havlíčkův Brod.

TOMÁŠ NEJEDLO